Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Jumătate de milion de lei. Primăria mai face un loc de joacă ”medieval” și mobilează alte patru

Jumătate de milion de lei. Primăria mai face un loc de joacă ”medieval” și mobilează alte patru

Primăria Sibiu a semnat un contract în valoare de 455.609 lei (fără TVA) cu SC Platerom SRL din Satu Mare, pentru achiziția și montarea a 26 de echipamente destinate locurilor de joacă pentru copii.

Cele 26 de echipamente vor fi folosite pentru crearea unui nou loc de joacă în parcul Sub Arini, în zona stadionului municipal (un nou loc de joacă, diferit de cel existent în zona cupolei). Totodată, o parte din cele 26 de echipamente vor fi folosite pentru completarea locurilor de joacă existente în parcul Sub Arini, pe strada Siretului, în Piața Iancu de Hunedoara și în piața Cluj.

O cetate medievală deschisă și una închisă

echipament cetate medievala inchisa Echipament ”Cetate medievală închisă”

Din cele 26 de echipamente care urmează a fi aduse la Sibiu, atrag atenția Cetatea medievală (foto principală) și Cetatea închisă. Prima cetate va avea zece turnuri, mai multe sisteme de cățărare și un tobogan. Cetatea închisă va avea patru turnuri, sistem de cățărare, punți de legătură și un tobogan. Potrivit datelor din documentația de achiziție, Primăria Sibiu va mai cumpăra de la firma din Satu Mare și un al treilea echipament cu design de inspirație medievală: un turn de joacă cu tobogan.

turn medieval cu tobogan Echipament ”Turn medieval cu tobogan”

 

Și o premieră: leagăn pentru copii în scaun cu rotile

Printre achizițiile contractate se mai numără patru leagăne duble, un leagăn-cuib, un balansoar de lemn, un carusel cu frânghii ”tip liane”, un sistem complex de cățărători din frânghie, patru leagăne duble cu protecție pentru copiii sub trei ani, balansoare, balansoare pe arcuri, minibalansoare, tobogane, dar și o ”masă de joacă pentru apă și nisip”. În fine, una dintre achiziții este reprezentată de un leagăn pentru copiii în scaun cu rotile. ”Trebuie să poată fi folosit de o persoană în scaun cu rotile fără să aibă nevoie de intervenția altcuiva. (…) Leagănul va fi prevăzut cu o platformă pe care să poată urca scaunul cu rotile”, se arată în documentația de atribuire.

leagan pentru scaun cu rotile Echipament ”Leagăn pentru scaun cu rotile”

60 de zile

SC Platerom SRL a fost desemnată câștigătoare a contractului în urma unei proceduri de achiziție publică la care au mai participat alte trei firme din București și Baia Mare. Înainte de atribuire, valoarea contractului era estimată la 512.000 de lei, fără TVA. Potrivit documentației de atribuire, cei de la Platerom SRL au termen 60 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor să livreze și să monteze echipamentele de joacă. Termenul de garanție a echipamentelor și lucrărilor de montaj este de 24 de luni. ”În perioada de garanție toate componentele defecte vor fi înlocuite. În perioada de garanție, trimestrial, se vor verifica toate echipamentele și se vor lua măsurile necesare pentru funcționarea lor în condiții de siguranță. Garanția nu acoperă cazurile de vandalism”, se mai arată în caietul de sarcini.

Notă: Fotografiile cu echipamentele de joacă au fost preluate din caietul de sarcini al documentației de atribuire a contractului, unde se precizează că ”modelele sunt orientative”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

florin

Acum 7 ani

In zona lazaret ( cartierul ipas )nu este voie să se construiască locuri de joacă doamna primar ? Eu unul știu că si copii noștri trebui să aibă copilarie.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Like !
Raspunde

Syd

Acum 7 ani

In sfarsit. Locul de joaca din subarini arata mai rau ca un loc de joaca dintr un cartier rau famat al Agnitei :). Sper sa se faca cat mai multe asemenea locuri
Raspunde

unknown

Acum 7 ani

exact, sa puna si in Ipas ceva .. sa aiba si ei ce sa distruga.
Raspunde

unknown

Acum 7 ani

.. si am uitat .. cainii din ipas au nevoie de adapost peste noapte. .. O cetate suna interesant pt ei. Plus ca daca o fac rotunda.. nu pot sa isi faca nevoie la colturi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus