Joi,
02.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Peste 100 de meșteri olari din toată țara vin la Sibiu, la Târgul Olarilor

Peste 100 de meșteri olari din toată țara vin la Sibiu, la Târgul Olarilor

Primul weekend al toamnei aduce la Sibiu cel mai longeviv eveniment, „Târgul Olarilor”. Astfel, în 2 și 3 septembrie, între orele 9.00-20.00, meșterii olari își dau întâlnire în Piața Mare. De aici, nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului și atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Târgul Olarilor reunește, la fiecare început de septembrie, peste 100 de meșteri olari care aduc, spre vânzare, produse decorative sau utilitare: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale și așa mai departe.

„Astfel, în 2 și 3 septembrie, sunteți poftiți în Piața Mare din Sibiu să admirați și să achiziționați obiecte ceramice. Mai mult, la Târg puteți vedea cum se transformă lutul, căci meșterii oferă demonstrații la roata olarului, iar copiii pot deprinde arta olăritului, în cadrul unor ateliere practice oferite de ceramiști”, transmit organizatorii.

Ediția 2017 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA.

Aici, Turnul Sfatului a scris un articol despre Tristețea dispariției acestui meșteșug, la Târgul Olarilor de anul trecut.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus