Joi,
02.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Mi-am ars papilele pentru o ciorbă excelentă

Mi-am ars papilele pentru o ciorbă excelentă

M-am trezit sâmbătă de dimineață în sevraj după o ciorbă ca la mama acasă. Ciorbă de aia, să nu aibă gustul acela atent de restaurant, unde se socotește gramajul la rețetar. O ciorbă cinstită, în care să băltească și legume și carne, să-mi țină loc de ambele feluri. M-am tot socotit eu unde aș putea să îmi potolesc dependența și uite așa am ajuns la Capa. Cred că sunt 4 ani de când n-am mai călcat pe aici, noroc cu un amic ce îmi povestea acum câteva zile cum s-a chinuit el cu un ditai bol de ciorbă la Capa care era atât de bun încât s-a chinuit să îl termine numai ca să nu lase nimic în farfurie. Am ajuns puțin după 12 și jumătate din terasă era ocupată, semn că nu-s singurul care tânjește după o zamă caldă. Meniul pe cât de subțire e, îți ia mult să îl parcurgi. Că ai de unde alege și toate par delicioase. Ca să nu mă trezesc în față cu o porție imensă și să-mi fie a pagubă că las în farfurie am luat o ciorbă mică. De fasole cu afumătură pentru că m-a tentat maxim ceapa roșie murată. Merită încercat. Și pentru că nu m-am putut decide între tigaia picantă cu antricot de vită și pieptul de pui cu sos de fistic și orez prăjit m-am decis să sar la una din recomandările bucătarului. Gulașul de vițel, și anume. Părea o continuare suficient de bună după ciorba de fasole și mergea cu ceapa care sigur urma să rămână.

MERK4DihTT+pheQJMnnX2Q

Am decis să înaintez o petiție în momentul în care am primit mâncarea. Este inuman să faci o ciorbă atât de bună și să o servești atât de fierbinte. Când omul se pune la masă, deobicei îi este foame. Când îi pui o zamă aburindă care miroase perfect și arde precum flăcările iadului, pe omul ăla îl chinui. Măcar dacă era o ciorbă proastă de consolai că nu pierzi mare lucru. Dar a fost bună cum demult n-am mai prins o ciorbă. Bucăți generoase de carne, pită de casă tăiată din bardă, groasă și pufoasă. Și salata de ceapă chiar e de încercat. Nu mai serviți ciorbe atât de bune atât de fierbinți.petitiionline .com. Din această cauză este posibil să nu apreciez la adevărata lui valoare gulașul de vițel, că nu m-a încântat. Am apreciat că vițelul era fiert perfect dar gustul a fost cam prea amar și cam cu prea multe roșii. N-a avut gust de gulaș. Și dacă au pus, au pus atât de puțin chimen încât nu l-am simțit. Ori gulaș fără chimen... ăla nu-i gulaș. Cu cel de-al doilea Pepsi, folosit să mai sting focul ciorbei, am plătit în total 49 de lei. Un prânz foarte copios, un pic sub așteptări și cu o ceapă murată demențială. Probabil nu chiar mâine, dar pe la Capa mai trec cu siguranță.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 10747

Comentarii

2 comentarii

zzz

Acum 5 ani

copios nu are termen de comparatie... :)
Raspunde

vasile

Acum 5 ani

Alta reclama barter mascata :-).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus