Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
10°C

Peste 3.200 de șomeri în Sibiu și o mie de job-uri disponibile

Peste 3.200 de șomeri în Sibiu și o mie de job-uri disponibile

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a înregistrat o rată a șomajului de 1.65% în luna august. În Sibiu erau înregistrați săptămâna aceasta 3.250 șomeri, din care 1.574 de femei, datele fiind egale cu cele din luna iulie.

Din totalul de 3.250 persoane înregistrate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, 902 erau beneficiare de indemnizație de șomaj, iar 2.348 erau șomeri ne indemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.148 șomeri provin din mediul rural și 1.102 sunt din mediul urban. Structura șomajului pe grupe de vârstă se prezintă astfel, sub 25 de ani sunt 446, între 25 – 29 sunt 169, între 30 – 39 de ani sunt 602, între 40 – 49 sunt 862, între 50 -55 de nai sunt 542 și peste 55 de ani sunt 629.

Șomerii cu studii primare sau fără studii au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențe - 38,98%. Urmat de cei cu studii gimnaziale și profesionale reprezintă 35,2%, 15,35% au absolvit studii liceale și postliceale iar cei cu studii superioare sunt 10,46% din totalul șomerilor înregistrați.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, este următorul - 1.686 persoane foarte greu ocupabile, 1.339 greu ocupabile, 106 mediu ocupabile, iar 119 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

La nivelul județului Sibiu sunt disponibile 1.005 locuri de muncă vacante oferite de 77 angajatori. Din totalul locurilor de muncă, 34 se adresează persoanelor cu studii superioare, precum director de agenție de turism tour operatoare, inginer geodez, inginer căi ferate drumuri și poduri, inginer instalații pentru construcții,  inginer producție, ofițer operațiuni financiare bancare, proiectant inginer electronist, proiectant inginer mecanic și multe altele. În timp ce 971 sunt pentru persoane fără studii superioare, precum peste 11 posturi libere pentru muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, placi mozaic, faianță, gresie și parchet. Peste 30 de locuri sunt vacanta pentru muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor și peste 20 pentru muncitor necalificat în industria confecțiilor.

Contram angajează pentru două posturi, laborant în construcții și operator devize construcții. CV-urile pot fi trimise pe adresa de e-mail  [email protected].

Gühring caută tehnicieni și operatori CNC pentru producția de scule așchietoare pentru utilaje ultramoderne. Se cer studii medii sau superioare și disponibilitate de a lucra în program de lucru de trei schimburi. Oferă un salariu atractiv, posibilitatea unei cariere de succes în acest domeniu și posibilitate de avansare.

McDonalt’s angajează în Târgul Mureș, oferind șanse de promovare și un salariu lunar net de 2.000 de lei. CV-urile pot fi depuse la adresa de e-mail [email protected].

SEA Complet SA angajează tânăr instalator, muncitor revizii și verificări. Instalatorii trebuie să fie absolviți de liceu sau școală profesională, specializare petrol și gaze sau curs de calificare gaze naturale. Permis de conducere de categoria B. Muncitorii revizii și verificări au nevoie în plus de un minim de un an de experiență în instalații de gaze naturale.

Marquardt caută operatori de producție și oferă un pachet salarial care poate ajunge până la 3.500 de lei brut, format din salariul de încadrare, al 13-lea salariu, tichete de masă, bonusuri de producție, bonus pentru patru schimburi, spor de noapte și ore suplimentare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus