X
masina scoala soferi victoriei trafic sibiu masini aglomeratie circulatie

Consultare publică pentru eliberarea traficului sibian de mașinile ”școală de șoferi”. „Este o idee bună”

Polițiștii Biroului Rutier îi invită pe sibieni la consultare publică privind traseele și intervalele orare în care ar fi mai indicat ca elevii de la școlile de șoferi să învețe să conducă. Aceștia motivează inițiativa spunând că rapoartele arată o influență negativă a mașinilor de șoferi asupra traficului în orele de vârf. Reprezentantul unei școli sibiene spune că este de acord cu propunerea și că ar fi o schimbare benefică și pentru cursanți.

Polițiștii rutieri sibieni au constatat că prezența în trafic a autovehiculelor destinate învățării conducerii unui autovehicul în zonele aglomerare și la ore de vârf, cu valori de trafic semnificative, influențează negativ buna desfășurare a traficului rutier, se arată în mesajul transmis de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu. „Având în vedere că actualele trasee pe care se poate învăța conducerea unui autovehicul nu mai corespund realității cotidiene, în baza art. 31 din HG nr. 1391/2006, în perioada imediat următoare polițiștii rutieri intenționează să modifice atât intervalul orar, cât și aceste trasee”, arată reprezentanții IPJ.

Inițiativa este salutată de directorul unei școli de șoferi din Sibiu. Narcis Gustoi spune că o recomandare în ceea ce privește orele și traseele pe care ar trebui să le evite instructorii ar fi benefică pentru procesul de învățare al cursanților.

„Cu siguranță nu ar fi nicio problemă ca noi să modificăm traseele și orele la care să ducem cursanții în oraș. Ar trebui însă reglementat clar care sunt aceste ore și trasee, pentru a evita ca mașinile de șoferi să meargă în zonele intens tranzitate. E o idee foarte bună. Elevul stă de multe ori câte o oră jumătate în coloană și nu apucă să învețe nimic altceva decât să stea pe loc. Spre exemplu, dacă pleci cu elevul dimineața la ora 7 de pe Calea Cisnădiei, practic trece o oră și ceva în care doar stă în trafic. La fel și după-masa, de la aeroport spre zona centrală. O colaborare în acest sens cu autoritățile ar fi binevenită”, spune directorul Școlii de Șoferi ABC.

Autoritățile supun consultării publice inițiativa. În acest sens, pe adresa de e-mail luciana.lazar@sb.politiaromana.ro, locuitorii municipiului Sibiu pot transmite până la data de 6 decembrie observațiile și recomandările vizavi de străzile și intervalele orare în care școlile de șoferi influențează negativ buna desfășurare a traficului rutier.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

18 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2cents

  In sfarsit! Bravo! Din pacate nu mai exista poligoane auto ca pe vremuri, ar fi foarte benefice pentru cei care abia au pus mana pe volan. Altfel trebuie sa stam toti cu 30 km/h pe strada libera si dreapta dupa un elev aflat la primele ore de condus.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Examinarea practica va avea loc însa în locurile cu trafic intens, la ore de vârf, nu?! Cum ar trebui sa se descurce atunci elevii? Ei un condițiile acestea vor trebui sa conducă după ce promovează examenul. În loc sa restrângem contactul lor cu adevăratele provocări ale conducerii unui autovehicul, ar trebui sa îi familiarizam cu acestea. Introduceți ore de condus pe autostrada. Poate atunci nu se mai circula pe sensul opus.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Daniel

  Cred ca cel.mai bine ar fi sa restrictioneze circulația mașinilor cu o singură persoană in interior in anumite intervale orare sau mai bine sa restrictioneze circulația mașinilor
  Sa ne ofere biciclete su sa fie din nou autobuzele supraaglomerate
  Sa restrictioneze si începerea serviciului inainte de ora 10
  Si asa ar rezolva problema
  Nu școlile de soferi sunt principala problemă ci lipsa infrastructurii
  Nou facem casele si dupa ne gândim cum facem drumul pe cand peste tot in europa se face dezvoltarea urbanistică legată de infrastructură
  Incompetenta unor primari ajunge sa o aruncam pe o categorie si e clar ca o sa scăpăm de blocaje
  Nu mai sunt masini de scoala su de maine o sa fie traficul mai lejer
  O sa dispară ambuteiajele
  Însă am o intrebare cand se face coloana de la Metro până la Lidl pe alba iulia Si nu e nici o masina de scoala in trafic, atunci oare de ce se blochează traficul ??

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cititor

  In orice oras civilizat, masinile “scoala” circula doar pe anumite trasee si in anumite intervale orare. Deci, reglementarea este de mult asteptata. Nu este aceasta singura problema in trafic, dar cu siguranta este una semnificativa !

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  sa-i “restrictioneze” si pe instructorii care in timpul orelor de conducere vorbesc la telefo sau butoneaza telefonul!!! vad zilnic macar 3-4 din astia…de fapt rar vad unul sa nu faca asa!!! si DA binenteles ca masinile de scoala nu au ce sa caute pe arterele principale intre 7:30 si 9:00 si 16:30 si 18:00!!!

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Da ,de multe ori si masina de scoala este o problema in trafic mai ales in orele de varf .Infrastructura orasului vechi nu poate sa fie schimbata . Ce strazi vreti sa fie largite sau suspendate ? Cu cat a crescut populatia orasului in ultimii 5 ani si implicit nr de masini ? Cum face puiu 18 ani cum masina .Incercati mijloacele de transport in comun de la serviciu – acasa , In coada de la Metro la Lidl mai mult de jumatate din masini au o singura persoana .Vrei nu vrei din Arhitectilor , Hipodrom , Vasile Aron , Selimbar …sa ajungi la Conti trebuie sa treci prin oras sau sa foloseti autostrada dar asta implica km multi si bani bani mai multi… si sarac si fudul …

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andrei

  Un lucru și mai benefic ar fi introducerea simulatoarelor, precum la piloții de aeronave. Pe simulator poți recreea situații diverse, de la trafic intens, la condiții meteo extreme și multe altele..

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Instructor

  Si pe noi instructorii ne deranjează cei care isi duc copilul pana in clasa cu masina si blochează circulația în jurul școlilor,nesimțirea celor care nu acordă prioritate,celor care parchează oricum,oriunde,la fel ne deranjează si cei care inca nu stiu sa circule in giratoriu si ar mai fi exemple.asa ca va rog mai usor cu deranjații in trafic.iar pe cei care nu stiu sa parcheze sau sa circule in giratoriu,ca astept la ore suplimentare

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nume

  sa nu mai circule masinile de scoala pe nicaieri iar soferii sa-si ia permisul prin tragere la sorti. pai daca nu-i inveti pe elevi cum sa circule rpin aglomeratie, ce soferi vrei sa scoti din ei? mai bine ar baga si conducere pe autostrada ca in germania pentru ca pe alea 3 bucati de autostrada din romania cei mai multi habar nu au cum sa circule.

  inca o data politia ramane la nivelul din bancuri

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nume

  atunci hai sa scoatem si trotinetele, bicicletele, motocicletele, ca toate ne incurca….sa desfiintam si trecerile de pietoni ca ne incurca….dupa aia sa scoatem loganurile ca incurca bmw-urile…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact