Joi,
02.05.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Penalty-uri cu ghinion. Magura Cisnadie a pierdut barajul de promovare pentru Liga a III–a

Echipa de fotbal din Cisnădie a ratat şansa accederii în liga a III-a, în urma meciului de baraj disputat ȋmpotriva celor de la Metalul Oţelul Roşu, reprezentanta județului Caraș-Severin.

Formaţia antrenată de Ioan Lupu a pierdut dramatic la loteria loviturilor de departajare, scor 4-3, ȋn urma unui meci pe care l-a dominat autoritar. Presiunea și-a spus cuvântul, astfel că nervii jucătorilor Ştefan Enuță și Doru Dudiță au cedat presiunii, amândoi ratând execuțiile de la punctul cu var. La finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost unul alb, de 0-0, astfel că meciul de baraj a avut nevoie de loviturile de la 11 metri, pentru stabilirea echipei promovate ȋn Liga a III-a. Partida pentru promovare s-a disputat ȋn acest weekend pe stadionul "Minerul", din Motru.

"Din păcate, n-am reușit să câștigăm barajul, după un joc pe care l-am dominat total. Neinspirația și șansa au făcut să nu câștigăm", a declarat Eugen Beza, pentru Turnul Sfatului, unul dintre cei mai experimentați jucători ai echipei.

Favoriți, dar n-au convins...

Magura Cisnădie se afla ȋn postura de mare favorită, ȋnaintea acestui baraj de promovare, prin prisma rezultatelor fără sincope obținute ȋn campionat, dar și datorită faptului că adversara sa, Metalul Oțelul Roșu, a ajuns la baraj printr-o conjunctură favorabilă. Recolta Berzovia, campioana de drept a Ligii a IV-a din seria Caraș-Severin, nu și-a rezolvat toate actele necesare pentru obținerea Certificatului de Identitate Sportivă, ceea ce a făcut ca vicecampioana Metalul Oțelul Roșu să-i ia locul la baraj.

Dezamăgire totală, după un sezon excelent

Tristețea din sânul echipei cisnădiene este covârșitoare, având ȋn vedere parcursul fără cusur pe care l-a avut ȋn acest sezon de Liga a IV-a, presărat cu dorința acerbă de a promova ȋn eșalonul terț. Echipa din Cisnădie reușind să câștige detașat seria din care a făcut parte, cu o linie impresionantă de clasament: 22 de jocuri, 20 de victorii, un egal (0-0 ȋn deplasare la Unirea Ocna Sibiului) și o ȋnfrângere (2-1 ȋn deplasarea de la Păltiniș Rășinari), marcând 127 de goluri și primind doar 10, terminând campionatul cu 61 de puncte.

,,Pentru noi este o dezamăgire enormă. Pornisem cu un proiect bun, cu o ȋmbinare reușită ȋntre jucătorii tineri și cei cu experiență, cu un sezon bun pe plan județean. Personal, sunt foarte trist pentru că pusesem mult suflet. Nu știu ce va urma, dar trebuie remarcat și lăudat efortul unei primării pentru a susține fotbalul local, cât și, implicit, pe cel județean", a mai spus jucătorul Eugen Beza.

Ȋn urma rezultatului dezamăgitor, fotbalul sibian a ratat o bună oportunitate de a avea din nou o echipă ȋn eșalonul terț al fotbalului românesc.

Autor: Adrian Stoinea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus