Marţi,
30.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

10 sibieni s-au plimbat, anul trecut, cu masini cu defectiuni grave. "Pericol iminent de accident"

Zece șoferi au fost opriți în trafic, anul trecut, după ce inspectorii RAR, împreună cu reprezentanți ai IPJ, au sesizat că mașinile prezintă defecțiuni. Impresia lor a fost confirmată și în urma controlului la fața locului. Mașinile, spun inspectorii Registrului Auto Român, prezentau pericol iminent de accident. Șoferii au rămas fără certificatul de înmatriculare al mașinii, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

În total, anul trecut, RAR a verificat tehnic în trafic peste 2.300 de mașini, doar în județul Sibiu.

Aproape un sfert dintre mașinile oprite prezentau defecțiuni, cele mai multe dintre acestea la instalația electrică și la semnalizare. Au fost, însă, și cazuri în care inspectorii RAR au constatat defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate.

Aproape 100 de șoferi au fost amendați pentru că mașinile cu care circulau aveau emisii poluante peste nivelul maxim admis.

"Rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni", a declarat directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă.

Foto: Arhivă
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 359

Comentarii

4 comentarii

un sibian

Acum 9 ani

10 au gasit cei de la RAR...probabil sunt de 10 ori mai multi...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Băi, lotrii ăștia de la RAR ar trebui jupuiți și unși cu sare după aceea, nu-i mai satură Dumnezeu, că-s toți grași ca porcii și cu cefele ca taurii, nu le ajunge cât le dăm la sediu, mai ies și la drumul mare ca hoții, ce treabă aveți voi cu mașina mea, ticăloșilor, dacă am verificare tehnică ce vă privește pe voi în ce stare e mașină??? Statisticile alea ce le prezentați sunt praf în ochii proștilor, mai bine prezentați o statistică din care să reiese câte accidente reale se produc din cauza stării tehnice a mașinilor. Va spun eu sub 0,5%. Hoți de hoți, aia sunteți!
Raspunde

jan sibianu

Acum 9 ani

pericol mare sa ai defectiuni la sistemul de directie si franare....Dar inspectori si politia tre sa verifice si sa atenioneze problemele cu care se confrunta masina controlata iar daca se constata doar rea vointa a cond. auto atuncia sa se aplice amenda ..Numai ca aceste echipe mixte de control la finalul controlului se felicitau si jubilau la cate amenzi au dat cate permise si certificate au retinut ..Uneori starea masinilor este mai rea din cauza banilor putini si-a pieselor scumpe ...
Raspunde

...

Acum 9 ani

...si pe astia care ne \"asigura\" drumuri de calitate cine ii intraba de sanatate? Prostii platesc in final toate oalele sparte...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus