Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Proiect de 1.800.000 lei la Spitalul de Psihiatrie: bazin de hidroterapie pentru Sectia de Recuperare

Secţia de Recuperare a Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu este una dintre cele mai bune din ţară, unii spun că e chiar cea mai bună, în condiţiile în care la Sibiu vin pentru recuperare copii din 35 de judeţe. Datorită fondurilor de la Consiliul Judeţean Sibiu şi celor de la Casa Naţională de Sănătate, managerul spitalului, Forentina Denisa Nicoară, spune că spitalul îşi propune să sporească metodele de tratament prin construirea unui bazin de hidroterapie în cadrul Secţiei de Recuprare.

„Anul trecut am beneficiat de fonduri foarte generoase de la Consiliul Judeţean şi anul acesta ne-au asigurat că vom avea din nou parte de sprijin. Aşa că am înaintat cerere pentru finanţarea unui bazin de hidroterapie. Ei au spus că ne susţin să facem bazinul şi acum sunten în prima fază a proiectului, de aprobare. Proiectul va costa aproximativ 1.800.000 lei, iar după ce va fi demarat, el va fi prioritar pentru noi şi sperăm că va fi finalizat şi dat în funcţiune în 2017”, a spus Florentina Nicoară.

Mai mulţi pacienţi

Potrivit managerului, internările au crescut în 2014 datorită suplimentării fondurilor de la Casa Naţională de Sănătate. Astfel, în 2013, pe internări în regim de spitalizare de zi, au fost înregistraţi 56 de pacienţi, iar în 2014, numărul lor a crescut la 226.

„Da, avem foarte multe solicitări, de exemplu, săptămâna aceasta face programări pentru 9 iulie. Avem pacienţi din 35 de judeţe, de la Teleorman, până la Bucureşti, Braşov, Buzău, Ilfov sau Dolj. Statistica de anul trecut arată la în Secţia de Recuperare s-au tratat 44% pacienţi din judeţ şi 56% din alte judeţe. Secţia, care este condusă de Silvia Luca, este foarte bine organizată şi are o echipă complexă, cu psiholog, kinetoterapeut, asistente şi personal auxiliar”, a mai spus Florentina Nicoară.

Statistica pe 2014 arată că în regim de spitalizare continuă au fost înregistraţi 831 de pacienţi, iar ca număr de proceduri s-au efectuat peste 72.800 pe toţi pacienţii, înclusiv pe cei 1.040 de copii consultaţi în ambulatoriu.

Foto: debanat.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

pacient

Acum 9 ani

ar mai trebui inlocuite asistentele plictisite de la kineto, care vorbesc la telefon in timp ce pacientii stau si asteapta dupa ele
Raspunde

Marius

Acum 9 ani

aspps.ro - despre multimea proiectelor pe care le are acest spital sibian.
Raspunde

radu

Acum 7 ani

Se face medicina la nivel de 1900 in Europa.Sa se pronunte un profesor universitar in domeniu ,asupra nivelului medical existent in acest spital,nu cereti parerea mamelor si bunicilor din Teleorman sau de aiurea,ca aceste persoane nu au habar de calitatea unui act medical de nivel european.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus