Miercuri,
01.05.2024
Parțial Noros
Acum
20°C

Primele zece strazi atribuite spre modernizare anul acesta

Crișului, Odessa, Viile Sibiului, Traian Demetrescu, Ghețăriei, Mureșului, Bujorului, Ecaterina Teodoroiu, Petru Maior și Lăptăriei sunt primele zece străzi pentru a căror modernizare Primăria Sibiu a semnat un contract în cursul acestui an. Toate cele zece străzi au fost licitate în același pachet la finele anului trecut. Câștigătoare a procedurii de atribuire a lucrărilor de proiectare și execuție a fost desemnată asocierea Comtram – SC DPC SA – Geiger Transilvania – Electron Impex SRL – Neoplan SRL.  Aceștia au ofertat pentru modernizarea străzilor mai sus amintite suma de 6,72 de milioane de lei, fără TVA, pornind de la o valoare estimată a lucrării de 10,63 de milioane de lei, fără TVA.
”Noi sperăm însă să existe o mobilizare foarte bună de partea constructorului pentru a finaliza lucrările cât mai repede, pentru că avem resursele financiare pentru achitarea lucrărilor. Subliniez faptul că este vorba de străzi neamenajate cu asfalt situate în cartierele sibiene, pentru că acestea reprezintă o prioritate pentru noi. Procedurile pentru celelalte două pachete de străzi sunt în curs în prezent și, dacă totul merge bine, vom semna contractele în prima jumătate a anului” a precizat primarul interimar al Sibiu, Astrid Fodor, într-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.
Fiind un contract de proiectare și execuție, primele trei luni din derularea acestuia sunt rezervate întocmirii proiectelor. Ulterior vor fi demarate, pe etape, lucrările la cele zece străzi, lucrări care ar urma să fie finalizate peste alte 30 de luni. Garanția solicitată constructorilor este de cinci ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Lucrările programate pe fiecare stradă
Sursa: comunicat Primăria municipiului Sibiu

Pe străzile Odessa și Petru Maior: modernizarea rețelelor de apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială și amenajarea carosabilului și trotuarelor.
Pe străzile Crișului, Bujorului și Ecaterina Teodoroiu: modernizarea rețelelor de apă și a canalizării unitare; amenajarea carosabilului și a trotuarelor.
Pe strada Viile Sibiului: modernizarea rețelelor de apă și canal menajer; amenajarea carosabilului și a trotuarelor
Pe strada Mureșului: modernizarea rețelei de apă potabilă (rețeaua de canalizare a fost deja modernizată); amenajarea carosabilului și a trotuarelor
Pe strada Lăptăriei: modernizarea rețelei de canalizare menajeră; amenajarea carosabilului și a trotuarelor (rețeaua a fost modernizată în anii precedenți).
Pe străzile Traian Demetrescu și Ghețăriei: amenajarea carosabilului și a trotuarelor (rețelele de apă și canalizare au fost deja modernizate în anii precedenți)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

unu

Acum 9 ani

felicitari ,cu ocazia asta sunteti in grafic ,in sfirsit se finalizeaza si strazile din cartieru ,gara mica ,stau de 70 de ani acolo mdecind ma duceam dupa apa la capatu strazi si buda o aveam in fundu curti ,dai mai departe ,doamna ,primar ,ca nu sti niciodata cum se va oferi ocazia s-a ajungeti sa-l egalati pe ,johannis la mandate ,spte disperarea pofticiosilor ,ca nu le mai vine rindu la cascaval ,si daca va orientati un pic si pentru ,stadionu municipal ,este perfect ,felicitari ,
Raspunde

radu

Acum 9 ani

Hai si cu strada Timisoara! E singura din Piata Cluj care inca nu este licitata!!! Sau nu va fi nici anul acesta?!
Raspunde

...

Acum 9 ani

..dar o amarata de peticeala a gropilor ramase dupa zapezi si ingheturi cam pe cand? Provizorie sa fie dar in unele locuri este dezastru, trebuie facut ceva...
Raspunde

ionela

Acum 9 ani

Strada Podului cand intra in modernizare? De cand s-a facut canalizarea de acum 7 ani , trotuarele sunt sparte, praful in cantitati foarte mari este prezent
Raspunde

xulescu

Acum 9 ani

DOMNA PRIMAR CE MAI FACI CU DPC? MA INTREB CE DRACU CAUTA ACOLO PAULESCU MARIOARA CICA ARHIVAR, NU ARE OBIECTUL MUNCII, TOATA ZIUA BARFESTE SI SE PLIMBA IN TOT ORASUL, BA MAI NOU SI AMENINTA PE TOATA LUMEA CA DACA NU FACE CE SPUNE EA NE SPUNE LA FICA-SA CARE CICA E ZIARISTA. SE LAUDA PESTE TOT CA EA VINE LA D-VOASTRA SI PARASTE TOT SI INTOTDEAUNA O ASCULTATI. DAR STITI CA DPC O PLATESTE PENTRU PLIMBARI SI BARFE CU 25 MILIOANE DE LEI????????????????? DA, DA, ATAT INCASEAZA DE LA DPC. LA ASTA CE MAI AVETI DE SPUS DOAMNA PRIMAR???????????
Raspunde

sibiu

Acum 9 ani

nu o mai bagati in seama pe toapa de paulescu ca e bolnava rau dar nu de cancer are cu capul.
Raspunde

sibiu

Acum 9 ani

apropo cum justifica directorul dpc lazar faptul ca printre cei care trebuie sa fie dati afara odata cu restructurarea nu se afla arhivara.este vorba de un santaj?si daca da sa ne spuna daca fodor o sprijina pe aceasta paulescu in asa fel incat sa plece oameni de valoare dar toapa nu?
Raspunde

sibiu

Acum 9 ani

deasemenea domnule lazar este adevarat ca o arhivara la dpc castiga25 de milioane?
Raspunde

da

Acum 9 ani

cu fam acestei dne este ceva ciudat. Altfel nu i-ar tine nimeni hermafrodita unde o tine. Macar daca si-ar lua medicamentele
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus