Sâmbătă,
04.05.2024
Parțial Noros
Acum
18°C

Specialisti de la University of Florida vin saptamana viitoare la ULBS

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, alături de Academia Română - Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu, Universitatea Babeș-Bolyai, Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și Centrul de Medievistică “Radu Popa”, organizează, în perioada 2-4 martie, o serie de prelegeri despre arheologie și istorie.

Prelegerile vor fi sustinute de prof. univ. dr. Florin Curta și prof. univ. dr. Lucia Curta, experți în istorie, studii medievale și arheologie la University of Florida, Statele Unite ale Americii.

Seria prelegerilor va debuta luni, 2 martie 2015, la Institutul de Cercetări Socio-Umane din Sibiu cu prezentarea “Etnicitate, arheologie și naționalism. O privire asupra cercetărilor din ultimul deceniu” și se va încheia miercuri, 4 martie 2015, la Cafe Wien cu o discuție despre ”Imaginea vlahilor la cronicarii cruciadei a IV-a. Până unde răzbate ecoul discuților intelectuale de la Constantinopol?”.

Programul prelegerilor din Sibiu este următorul:

Luni, 2 martie 2015 — Institutul de Cercetări Socio-Umane, Bd. Victoriei Nr. 40, Bibliotecă

Ora 13:00, Florin Curta—”Etnicitate, arheologie și naționalism. O privire asupra cercetărilor din ultimul deceniu”

Marti, 3 martie 2015 — Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă, Bd. Victoriei Nr. 5-7, Sala 35

Ora 10:00, Florin Curta—”Apariția slavilor, 14 ani mai târziu. Considerații privind slavii timpurii din Europa central-răsăriteană (sec. VI-VII)”

Ora 11:15, Lucia Curta-” Teme medievale în construirea identității etnice în Statele Unite în decursul primei jumătăți a secolului al XX-lea”

Miercuri, 4 martie 2015 — Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă, Bd. Victoriei Nr. 5-7, Sala 35

Ora 10:00, Lucia Curta—”Reîntoarcerea în evul mediu și revoluția artistică în jurul anului 1900”

Ora 11:15, Florin Curta—” Europa central-răsăriteană ca poartă spre Bizanț (până la mijlocul secolului al XIII-lea)”

Miercuri, 4 martie 2015 — Cafe Wien, Piata Huet

Ora 18:00, Florin Curta- ”Imaginea vlahilor la cronicarii cruciadei a IV-a. Până unde răzbate ecoul discutilor intelectuale de la Constantinopol?”

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus