Joi,
02.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Epopeea alegerilor partiale: Ministerul de Interne spune ca Autoritatea Electorala Permanenta a gresit. AEP da vina pe Guvern

Problema organizării alegerilor parțiale e plimbată între Guvern, Ministerul de Interne și Autoritatea Electorală permanentă. Pe rând, fiecare aruncă responsabilitatea în brațele celuilalt.
 
Pasul 1: Deputatul FDGR, Ovidiu Ganț, face o interpelare premierului Victor Ponta în care îi cere detalii cu privire la data la care se vor organiza alegeri parțiale. Sunt câteva zeci de localități, printre care și municipiul Sibiu, dar și consilii județene în care trebuie organizate alegeri parțiale, după ce primarii sau președinții au demisionat, au murit sau au fost închiși.
Pasul 2: În locul lui Ponta răspunde ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Acesta susține că vina pentru care nu s-a stabilit încă o dată aparține Autorității Electorale Permanente (AEP).  ”Documentele înaintate (n.r. de către Autoritatea Electorală Permanentă) la Secretariatul General al Guvernului nu au respectat cerințele/exigențele prevăzute de Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009”, se arată în documentul semnat de Gabriel Oprea.
Pasul 3: AEP transmite Turnul Sfatului că și-a făcut datoria, dar că ”stabilirea datei alegerilor locale parţiale se face exclusiv de către Guvern”. ”Autoritatea Electorală Permanentă nu poate iniţia unilateral proiecte de hotărâri ale Guvernului privind buna organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare parţiale, Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat şi transmis Ministerului Afacerilor Interne, în vederea semnării în calitate de co-iniţiator, conform competenţelor legale, proiectele de hotărâri ale Guvernului privind alegerile locale parţiale pentru unele autorități ale administrației publice locale, din data de 22 martie 2015, care se refereau inclusiv la municipiul Sibiu. (...) În situaţia în care ministerele de resort şi Guvernul vor stabili o dată de desfăşurare a alegerilor locale parţiale, Autoritatea Electorală Permanentă va sprijini organizarea acestora conform dispoziţiilor legale”, transmite AEP.
Pasul 4: Soarta alegerilor se întoarce din nou la premierul Ponta. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

adiarc

Acum 9 ani

Totdeauna a fost la Ponta...care pur si simplu nu vrea , pt ca ar pierde in cam toate părțile...nu mai contează ce spune legea...daca el nu vrea , nu se face...caută , între timp o soluție de plagiere a lor....dar e cam greu cu electoratul cu copy-paste
Raspunde

votac

Acum 9 ani

ce s-a mai votam ,mai este un an pina in 2016 [iunie ] si votam cum trebuie ,adica continuitate nu la misto ca mistou asta care ne caracterizeaza ,ne costa subdezvoltarea si stagnarea marilor proiecte de care are nevoie judetu si sibiul ,VOTAM ASTRID ,FODOR ,ca este continuatori proiectelor lui ,JOHANNIS ,actualmente presedintele statului ,10 ani noi sibieni ne lingem pe bot ,are de muncit acolo la cotroceni ,ca cejaf au facut aia acolo ,trebuie schimbata constituitia si lasat alegerea preseditelui tari mandat nelimitat ,ca estew mult de lucru daca la sibiu a trebuit 5 mandate sa-i dea de cap la ce au lasat cripto comunisti ,dar la o tara intreaga ,spor la treaba ,johannis ai mult de munca ,sibiu la-i last pe miini bune ,nu trebuie numai s-a tina directia [astrid fodor ] si totu perfect
Raspunde

@2

Acum 9 ani

...Iar tie natangule,in afara de medicamente ti-ar trebui sa repeti clasele 1-4 ca sa nu-ti mai bati joc de limba romana!
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Aia-i ptr. tine, tananaule, ne pui aceeasi placa de ani de zile. N-ai impresia ca zgirie rau, mai schimb-o?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus