Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Deputatul Gant: o pensie decenta pentru mine ar fi de 2.500 de lei

Deputatul Gant: o pensie decenta pentru mine ar fi de 2.500 de lei

Fost observator în Parlamentul European, deputat din 2004, parlamentarul Ovidiu Ganț spune că nu este de acord cu așa-numitele păreri ”populiste” potrivit cărora demnitarii nu ar trebui să beneficieze de pensii speciale.     Eu îmi doresc o pensie civilizată, la momentul în care voi ieși la pensie, peste 16 ani. Adică să trăiesc normal. Nici în momentul de față nu trăiesc în lux, nu o să trăiesc niciodată așa și nici nu resimt nevoia. Dar nu îmi doresc să devin un caz social la finele carierei mele politice. Nu cred că este corect”, a afirmat deputatul ales din partea minorității germane, în cadrul unei conferințe de presă.
Solicitat să estimeze o pensie al cărei cuantum să îl considere decent, Ganț a subliniat că în aceste calcule ar trebui să intre și ”munca” pe care un parlamentar o depune de-a lungul unuia sau mai multor mandate. ”În momentul de față, probabil că, așa, un 2.500 de lei. Așa o estimare. Nu sunt de acord nici cu populisme de genul «și-a asumat asta când a fost deputat, să termine cu o pensie de 1.200 de lei». Nu pot fi de acord cu acest punct de vedere, pentru că, totuși, am și în momentul de față colegi care au șase mandate de parlamentar și care au făcut ceva în viața asta. Nu poți spune că nu au făcut nimic și să iasă la pensie cu 1.200 de lei. Nu mi se pare corect. Poate că ar trebui revăzut cuantumul sumelor. Pe de altă parte trebuie revăzută și chestiunea cu numărul de mandate. Nu cred că, totuși, după un mandat poți spune că ai avut o mare contribuție în Parlamentul României și meriți în consecință nu știu ce sume. Cred că trebuie să existe un echilibru între populism și decență, dar și între o activitate parlamentară relevantă și o prezență meteorică în Parlament. Nu trebuie să cădem în nicio extremă, toate extremele sunt greșite”, a mai spus Ganț.
În a doua parte a lunii trecute, camerele reunite au adoptat un proiect de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari. Potrivit actului normativ care a fost transmis spre promulgare președintelui Klaus Iohannis, un fost parlamentar cu trei mandate va primi, la pensie, o indemnizație specială de 4.600 de lei. Pentru aleșii cu un singur mandat, indemnizația este de aproximativ 1.500 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 642

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

x

Acum 8 ani

Corect si decent ar fi sa primeasca fiecare dupa cat a contribuit. De ce sa aiba unii privilegiati pensii mai mari?
Raspunde

toto

Acum 8 ani

e normal dupa ce va-ti trecut legea [pensilor speciale ],s-a apar cte unu corect in gindire ,dar cum majoritatea 95 la suta ati votat aceasta lege cu dedicatie si discriminatorie ,ramune cum s-a votat ,bai lupi paznici la oi mai lasatin-e cu durutu in spit de bobor ,bai vi se pare normal ca un om cu vechome 42 ani s-a aiba o pensie de 400 roni si voua si la slahta voastra de imbuibati s-a va tot vacariti ca nu va ajunge pensi de la 2000 la 30 000 ba prefacutilor .pregatitiva in 2016 s-a luati cite un spit in c,u,r ,luati modelu grecilor sacrificiu la toata lumea nu voi imbuibati si restu supravietuitori ,halal gindire mioritica ,rusineeeeeeee
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Ma surprind (!) prioritatile majoritatii (agrate tacit de ceilalti) : venturile merituosilor conducatori!
Raspunde

dino

Acum 8 ani

Un om onest și modest Frecvent îl văd venind cu trenul de la București Bravo de.deputat
Raspunde

Mizerabil

Acum 8 ani

Bai jegosule dupa ce ca dormiti pe voi in parlamentul ala mai vreti si pensii speciale, scursuri ale societatii.
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Acum, cind trebuie sa economisim (vezi Grecia), unii vor pensii speciale. Pensia se plateste dupa punctele contribuite. Legea trebuie sa fie la fel pentru toti. Parlamentul nu este o besina mai mare si mai puturoasa decit alt cetatean, iar rezultatele se vad in RO profunda. Zero barat.
Raspunde

lege

Acum 8 ani

Ce contribuie bugetarii? Pensia trebuie facuta pe ramuri de industrie si in functie de vechime. Trebuie retribuiti anii munciti, nu invirteala din tara asta. Contributia trebuie sa intre in calcul doar atunci cind contribui din afacerea proprie. Legi mai rele si cu dedicatie nu exista in lumea asta. Schimbati ticalosia asta de lege
Raspunde

@lege

Acum 8 ani

Să ieșim în stradă. Un idiot ne explică faptul că bugetarii nu contribui la sistemul de pensii și de sănătate. Eu zic să-i luăm dreptul la vot! E fără discernământ!
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

\"bugetarii nu contribui\"??? Păi, în esență are dreptate \"idiotul\" pentru că bugetarii sunt plătiți din buget, care e constituit exclusiv din cei care creează plus valoare. Bugetarii, ca o categorie unitară, nu au de unde să plătească ceva pentru că ei nu produc nimic, doar îndeplinesc niște servicii. Că statul, în dorința sa de a crea un soi de echitate a hotărât să le rețină și bugetarilor impozite și asigurări, e altă poveste, dar banii aceia sunt proveniți, de fapt, din mediul privat.
Raspunde

@8

Acum 8 ani

Io cred ca in locul creierului ai cu totul alt organ
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Nici nu mă așteptam să nu apari cu esențele tale! Dar se vede încă odată cât de priceput ești ! Toți salariații CONTRIBUIE la fondul de pensii. Te-am mai trimis odată să citești legislația muncii! Legea 263 nu face nici o DISTINCȚIE între contributori. Citește-o. Îți face mult mai bine dacă vei ști despre ce vorbești ! Dacă legiuitorul nu a interpretat nici tu nu ai de ce !
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Bun, atunci te duc pe o insulă pustie și te las acolo să te văd atunci ce faci întâi, îți angajezi, profesor, medic ori polițai sau dai cu sapa să faci rost de haleală? Promit să îți și dau și Legea 263 să ai cu ce aprinde focul.
Raspunde

@12

Acum 8 ani

Văd că înțelegi mai greu. Nu are rost să-ți mai explic, ar trebui să-ți tai o dactura deoarece nu lucrez pro bono. Exemplul tău este total deplasat și pe lângă subiect. Nu e cazul să negăm statul și nici să facem discriminări între categorii sociale. Asta a fost politica băsistă din ultimii ani și văd că unii își schimbă greu metehnele...
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Ba să nu-mi tai nicio \"dactura\", că nu-mi permit, io-s la faza în care scurm pământul și vânez ca să supraviețuiesc, încă n-am produs valoare adăugată, ca să zic așa, în termeni rubinieni.
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Ok. Atunci rămâi la ce înțelegi tu cel mai bine. Nu mai încerca să-ți depășești condiția pentru că ești penibil. Citește, studiază, după care spune ce ai înțeles. Dacă nu a înțeles nimic, mai bine taci și nu mai dezinformezi cu aiureli. Scrie-ne despre ce frumos faci tu ca scurmător. E mai bine pentru toți.
Raspunde

Pentru 15

Acum 8 ani

Ala voia sa îți explice ca numai atunci cand produci mai mult decât consumi îți poți permite sa tii in spate bugetari, dar tu, tolomac cum ești nu vrei sa pricepi si pace.
Raspunde

@16

Acum 8 ani

Eu cred că v-a fost spălat locul unde trebuia să fie creierul. Cu hipoclorit. Mult.
Raspunde

TEUTONICUS

Acum 8 ani

Intreb si eu, cand i-ti maresti salarul asa de capul tau din bugetul statului si nimenea nu te intreaba nimic cum se numeste asta, nu cumva furt din bugetul statului.
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Eu cred ca dupa aceasta declaratie decenta decentul aparator al decenteler retrocedari etnico -religioase ( unice in indecenta Ost rEuropa) va ceda decent partea indecenta a pensiei unei fundatii decente...
Raspunde

lege

Acum 8 ani

Pensii ptr cei cu vechime in munca , cind indreptati legea ticaloasa, v-ati batut joc de oamenii care au muncit cu adevarat in tara asta, ati dat pensii la toti sifonarii, diplomacii si frecatorii de menta. Numai la cine o muncit, nu dati pensie, cum vreti sa mai munceasca romanu in tara daca va bateti joc in halu asta de eL de aia fug toti care muncesc in strainatate. Nu vezi ce scria ticalosu ala mai inainte. MUNCESTE SLUGA SA TRAIESC EU BINE.......... BAGAMI-AS CEVA IN LEGILE DIN TARA ASTA ANACRONICA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus