Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Stirile normale de saptamana aceasta

Această rubrică include ştiri referitoare la evenimente reale ce au sau ar trebui să aibă loc în cursul acestei săptămâni.
Cu un mic efort de imaginaţie,  am încercat să le dăm o finalitate demnă de o ţară normală. Aşa ar trebui să se întâmple. Mai mult ca sigur, însă, realitatea ne va contrazice.

După 179 de zile de la idee, Primăria Cisnădie a reuşit să vândă terenul de 222.148 de metri pătraţi, situaţi în zona Cisnădioarei, cunoscută localnicilor drept Dealul Cucului. Primăria Cisnădie a organizat licitaţia încă din 27 martie 2009, dar de la deschiderea ofertelor, nicio veste bună nu s-a mai abătut peste acest subiect. Acum, reprezentanţii administraţiei locale spun că pe terenul licitat în vederea desfăşurării unor activităţi turistice au încasat 600.000 de euro, bani bineveniţi pentru bugetul local. În plus, investitorul serios care a cumpărat terenul va dezvolta o afacere în domeniul turismului, investiţie care are un buget alocat de peste şapte milioane de euro, iar numărul locurilor de muncă nou create va depăşi 50.


Echipa de baschet CSU Sibiu a câştigat astăzi primul meci disputat în Cupa României, împotriva echipei CS Otopeni, cu scorul de 87 la 77. Faţă de partidele disputate în memorialul „Elemer Tordai”, CSU Sibiu a revenit la echipamentele de joc consacrate, în culorile galben-albastru. „Sunt convins că echipamentele în culorile clubului ne-au purtat noroc. E păcat că am fost nevoiţi să evoluăm în echipamente alb-negre, dar sperăm ca suporterii să nu ne poarte pică. Din păcate, aceasta a fost situaţia la momentul potrivit. Culorile clubului nostru sunt galben şi albastru”, a spus unul dintre jucători la finalul meciului de Cupa României.

Romgaz Mediaş pregăteşte pentru anu viitor investiţii de 200 de milioane de euro, valoare apropiată de cea din acest an, a anunţat compania. Sumele urmează să fie asigurate în principal din fonduri proprii, a declarat, directorul general al producătorului de gaze, Marcel Adrian Piteiu. El a adăugat că nu exclude posibilitatea contractării unor credite şi s-a arătat încrezător că Romgaz nu va avea probleme în accesarea unor împrumuturi. Romgaz a programat pentru acest an investiţii de 854 milioane de lei, din care 34%, respectiv 288,5 milioane de lei, pentru lucrări de cercetare geologică. Profitul net al producătorului de gaze naturale deţinut de stat a crescut în primul semestru cu 13,6%, de la 285 milioane de lei la 323,8 milioane de lei (76,5 milioane euro), la venituri şi cheltuieli în scădere. Compania este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus