Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Ioan Sasu, votat consilier judetean in biroul lui Martin Bottesch

După o încercare eşuată luna trecută, social-democraţii sibieni au reuşit să convingă majoritatea Consiliului Judeţean de faptul că validarea lui Ioan Sasu în funcţia de consilier judeţean este cât se poate de legală. Consilierii judeţeni au pus ştampila pe buletinele de vot în biroul preşedintelui CJ, Martin Bottesch, în lipsa unei cabine de vot. 
La începutul şedinţei ce s-a încheiat acum câteva minute, în sprijinul validării lui Ioan Sasu pe postul de consilier judeţean - vacantat prin demisia lui Cosmin Ionescu -, vicepreşedintele CJ, Ioan Banciu (PSD) a amintit de situaţia similară de la Consiliul Local Sibiu. Luna trecută, Ioan Stroie (PSD) a fost validat în funcţia de consilier local, deşi anul trecut el renunţase la această calitate din motive personale. "La Consiliul Local s-a putut, acolo nu a fost nicio problemă", a spus Banciu aleşilor judeţeni. Poziţia PD-L faţă de validarea lui Sasu pentru postul vacant de consilier judeţean a fost exprimată de Daniela Câmpean. Ea a susţinut că numirea lui Ioan Sasu este ilegală. Şi i-a reproşat vicepreşedintelui Ioan Banciu invocarea situaţiei de la CL. "Dumneavoastră sunteţi mai vechi în administraţie şi ar trebui să ştiţi că Instituţia Prefectului are la dispoziţie şase luni pentru a ataca în contencios administrativ hotărârea CL Sibiu". Comisia de validare a constatat, apoi, că totuşi sunt întrunite condiţiile legale şi a propus supunerea la vot a validării lui Sasu, prin vot secret. Singura abţinere din cadrul comisiei de validare a fost cea a vicepreşedintelui CJ, Constantin Şovăială (PD-L). 
Pentru că reprezentanţii CJ nu erau pregătiţi pentru un vot secret şi, prin urmare, cabina de vot nu era amenajată în sala de şedinţe, secretarul CJ, Iordan Nicola, a propus ca fiecare consilier judeţean să voteze, pe rând, în biroul preşedintelui CJ, plecat în concediu de odihnă. Numărătoarea voturilor a consfinţit alegerea lui Sasu în postura de consilier judeţean. 19 consilieri judeţeni au votat "pentru", unul a fost "împotrivă", iar cinci s-au abţinut. După care, Ioan Sasu a depus jurământul de a munci doar în interesul public al sibienilor.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus