Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Omul si sistemul

O asistentă medicală a fost „crucificată” de media, de colegi, de superiori, pentru că a uitat un copil în incubator. 68 de zile mai târziu, copilul este bine sănătos iar femeia, şomeră, pe drumuri.
Greşeala poate fi considerată de neiertat dacă nu luăm în considerare împrejurările. Femeia lucra singură, pe două etaje, cu zeci de copii în grijă. Clar de tot depăşită de responsabilităţi, în imposibilitatea de a putea lucra la randamentul care se solicită unui asemenea post. Cu toate astea, nimeni nu i-a sărit în apărare, deşi ar fi meritat cel puţin un minim. Măcar din partea colegilor. Sau a „managerului” unităţii în care lucrează. Nu, a fost foarte simplu să cedezi mediei capul vinovatului şi să te speli pe mâini.
Nu e vorba neapărat de acest caz izolat. Însă situaţia vorbeşte cât de clar se poate de societatea de astăzi. De modul în care ne complacem pentru a ascunde în permanenţă gunoiul sub preş. E mai simplu să oferi un cap pe o tipsie în loc să pui mâna pe rană. Să dovedeşti că vina aparţine în fapt sistemului conceput de nişte capete mult prea puţin luminate. Că neglijenţa oamenilor, într-adevăr, există, însă poate fi combătută într-un sistem performant.
De ce parlamentarii sunt ţinta preferată a ziariştilor? Păi cam de asta. Declaraţie de deputat al României: Cei de la ANI sunt „cretini care umblă cu microfoane pe ei ca să prindă ziarişti”. Mihăiţă Calimente în cheamă pe respectivul liberal şi face parte din „România bunului simţ” promovată atât de intens de şeful său de partid. Presupun că vă aduceţi aminte episodul în care Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac au fost înregistraţi de Cătălin Macovei, şeful ANI, în timp ce îl şantajau pentru a obţine anumite dosare. În ochii deputatului liberal, parte a celor care concep sistemul, a „prinde ziarişti” este o cretinitate. A dovedi infractori e o cretinitate. Probabil exact pe acelaşi concept cei doi sunt bine sănătoşi şi se plimbă din nou dintr-o televiziune într-alta, exprimând păreri de analişti. Şi nu în şantaj ci în te miri ce domenii. Ei creează sistemul. Care niciodată nu se întoarce împotriva lor. Ei sunt cei care oferă capete pe tipsii, întotdeauna ale altora.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

6 comentarii

ZZ

Acum 14 ani

din pacate, gresala este gresala. si aia este o gresala SINISTRA ! hai sa facem un exercitiu de imaginatie: eu nu sunt atent (Doamne fereste!!!) si dau peste tine cand treci pe zebra... ti-am rupt (Doamne fereste!!!) picioarele, adio schi, etc., eu - dosar penal, etc (poate ma "descurc", poate nu ...). fara permis auto - adio slujba! dupa 120 de zile, tu mergi pe picioare la treaba ta, eu - trag ponoasele GRESELII . ei, cum este? apropo, asistenta poate ingriji batrani prin aziluri sau aiurea la cine are nevoie. nu este obligatoriu sa lucreze in sistem.
Raspunde

dan

Acum 14 ani

un incubator nu are voie sa se incalzeasca atat de tare incat sa provoace arsuri unui copil. sa fim seriosi... ar fi trebuit concediat cel care se ocupa de intretinerea incubatoarelor. si daca nu exista nimeni care sa faca asta, atunci ar fi trebuit demis managerul care nu stie ca o aparatura mai trebuie si intretinuta. dar cum se spune si in articol...trebuia gasit un tap ispasitor...
Raspunde

eugen

Acum 14 ani

de unde stii ca este "bine, sanatos" copilul? ti-ai dori pt. tine un astfel de binesanatos? "sistemul" te face sa-ti dai cu parerea unde nu te pricepi sau pur si simplu latri pt ca nu te pricepi nicaieri?
Raspunde

Dinu V.

Acum 14 ani

Cornel Nistorescu, ce mai face el, a rezolvat problema cu accidentul? Altfel, Sorin Roşca Stănescu a fost, este si va fi securist. Bogdan Chireac a fost, este si va fi securist. Nici unul dintre ei nu este jurnalist, nici macar "formator de opinie", sau alta sintagma tziganeasca ( de exemplu "om de afaceri") . Sunt sinistri securisti, si atat. Bogdane, daca ai sange in cojones, pune-i o intrebare cretina lui Rosca Stanescu: daca nu i s-a facut dor de fiul lui. Si vezi reactia securistului, si fa-ne un articol lamuritor despre sistemul securist.
Raspunde

crow

Acum 14 ani

eu in locul tau m-as abtine sa vb de ziaristi santajisti, prietenii stiu de ce...
Raspunde

UN OM

Acum 14 ani

dle bri nustiu cum ai vazut cs otopeni -medias ce mai zici de bata trebuie sa recunosti ca ai gresit
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus