Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Laborator acreditat european pentru 17 analize

Laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu a fost acreditat în conformitate cu normele Uniunii Europene şi poate efectua 17 analize în domeniul siguranţei alimentelor şi sănătăţii animalelor. Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de DSVSA Sibiu, laboratorul sanitar-veterinar de stat Sibiu este structurat pe două compartimente: siguranţa alimentelor şi sănătatea animală.

În cadrul Compartimentului siguranţa alimentelor se fac analize microbiologice, fizico-chimice şi control furaje, iar în cadrul Compartimentului sănătate animală se efectuează analize anatomopatologice, histopatologice, bacteriologice, micologice, parazitologice, serologice, virusologice, în vederea supravegherii sănătaţii animalelor.

"Anual au fost examinate un număr total de 240.000 de probe, efectuându-se 290.000 de analize. Dintre acestea, 220.000 de probe cu 260.000 de analize se examinează în cadrul «Programului de supraveghere, profilaxie şi combatere a bolilor la animale şi de prevenire a transmiterii acestora de la animale la om», în Compartimentul de sănătate animală, şi 10.000 de probe cu 30.000 de analize în Compartimentul de siguranţa alimentelor. În vederea îmbunătăţirii capacităţii de diagnostic, a armonizării metodelor şi tehnicilor de laborator cu cele practicate în UE în vederea asigurării protecţiei consumatorilor, a sănătăţii animalelor, protecţiei mediului, DSVSA a depus la organismul naţional de acreditare RENAR, dosarul pentru acreditarea unui număr de 17 proceduri specifice, şapte pe domeniul siguranţa alimentelor şi zece pe domeniul sănătate animală", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, auditul de evaluare a fost efectuat de către comisia tehnică în perioada 20 - 22 ianuarie 2010, decizia fiind că laboratorul DSVSA Sibiu îndeplineşte cerinţele pentru autorizare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pentru toate domeniile de activitate şi profilurile solicitate şi a fost emis documentul de autorizare.

Acest document este valabil până la data de 18 ianuarie 2014.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus