Miercuri,
01.02.2023
Ninsoare
Acum
1°C

Un sibian filma pe ascuns femeile prin propriul lor webcam  

Un sibian a fost reţinut după ce a accesat neautorizat circa 300 de conturi de reţele de socializare, fiind acuzat că, după modificarea parolelor de acces la diferite conturi, solicita victimelor coduri de reîncarcare telefonică şi bani pentru ca acestea să poată intra în posesia noilor coduri. Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, bărbatul, în vârstă de 35 ani, din municipiul Sibiu, este acuzat că în perioada 2007 - 2010, folosindu-se de identităţi informatice false şi de programe informatice de tip "cal troian", a accesat neautorizat calculatoarele unor persoane contactate prin intermediul unor conturi de reţele de socializare, transmite corespondentul MEDIAFAX. Sibianul pretindea că este femeie pentru a câştiga încrederea persoanelor de sex feminin, iar ulterior instala neautorizat diverse programe în calculatoarele victimelor pentru a avea posibilitatea identificării parolelor tastate la computere de către acestea, procedând la modificarea acestora. De asemenea, el avea acces neautorizat la filmări prin intermediul webcam-ului montat la computer, fără ca victimele să sesizeze acest lucru. După modificarea parolelor de acces la diferite conturi, bărbatul solicita victimelor coduri de reîncarcare telefonică şi diferite sume de bani pentru ca acestea să poată reintra în posesia noilor conturi ale computerelor personale sau pentru ca bărbatul să nu posteze pe internet filmuleţele reprezentând imagini capturate cu ajutorul webcam-ului. În urma percheziţiilor făcute la locuinţa bărbatului, poliţiştii au găsit şi ridicat pentru expertiză trei hard disk-uri şi 60 de suporţi de date, care înmagazinează peste 400 Gb informaţii stocate în perioada 2007- februarie 2010. Oamenii legii au identificat, până în prezent, şase victime, şi au stabilit că bărbatul a accesat neautorizat aproximativ 300 de conturi de reţele de socializare. Procurorii DIICOT au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, acesta urmând să fie dus, vineri, la Judecătoria Sibiu, cu propunere de arestare preventivă, pentru încălcarea măsurilor de securitate, modificarea, ştergerea sau deteriorarea de date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date fără drept, transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic, deţinerea fără drept a unui program informatic şi şantaj.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 486

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus