Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Sibex prelungeste din 15 martie orarul de tranzactionare a derivatelor pe indicele Dow Jones in lei

Bursa de la Sibiu va prelungi de luni, 15 martie, cu aproape două ore, programul de tranzacţionare a contractelor futures pe indicele american Dow Jones Industrial Average denominate în lei, astfel încât investitorii să aibă mai mult timp să reacţioneze la evoluţia bursei din SUA. Orarul de tranzacţionare va fi extins cu o oră şi 45 de minute, operaţiunile urmând să se realizeze între orele 9:45 şi 19:00, potrivit unui anunţ al bursei publicat pe site-ul propriu, anunţă Mediafax. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat la finele lunii februarie modificarea programului de tranzacţionare pentru aceste derivate, iar Sibex a stabilit data de la care această extindere va intra în vigoare după consultări cu brokerii. În prezent, investitorii pot tranzacţiona la Sibex în intervalul orar 9:45 - 17:15. Programul va rămâne neschimbat pentru restul derivatelor transferate la bursa de la Sibiu, cu excepţia contractelor futures denominate în dolari cu activ suport pe indicele Dow Jones, cu care se pot realiza operaţiuni între 9:45 şi 17:00. Derivatele denominate în lei pe indicele american, unul dintre cei mai importanţi din SUA, au fost lansate la bursa de la Sibiu la 22 ianuarie, odată cu listarea Sibex pe propria piaţă la vedere. Contractele futures pe indicele Dow Jones au scadenţă trimestrială, maturitatea urcând până la un an. Un contract cuprinde valoarea indicelui înmulţită cu 1 leu sau 1 dolar, în funcţie de moneda în care sunt denominate derivatele respective. Derivatele în lei pe acest indice se plasează pe locul doi în topul lichidităţii la Sibex, fiind devansate de contractele futures cu activ suport pe acţiunile SIF Oltenia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus