Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Stapanul


Lucrul frapant în stenogramele "cazului Voicu" este condiţia mizeră pe care un parlamentar o are în România: supus şi exploatat de omul de afaceri. Săracul parlamentar român nu mai are pic de demnitate şi importanţă. El se consideră o furnică în faţa omului de afaceri potrivit şi se autoflagelează când nu reuşeşte să îndeplinească dorinţele zeului. "Mie îmi tremură picioarele acuma. Să trăiţi, să trăiţi, să trăiţi, să trăiţi", spune aproape trist parlamentarul român Cătălin Voicu, către omul de afaceri Costel Căşuneanu. "Vă pup! Să vă dea Dumnezeu sănătate! Eu nu-s bun de nimic", îşi dădea seama cu puţin înainte acelaşi parlamentar al României, în aceeaşi convorbire.
Cine crede că parlamentarii români sunt oameni puternici, responsabili, care se gândesc noaptea la binele celor care l-au ales şi care se luptă cu nedreptatea, sunt români naivi. În realitatea, iată, parlamentarul român este ca un câine maidanez oarecum flămând, fugărit de lângă magazinele de mezeluri de către patroni mai mult sau mai puţin dictatoriali. Parlamentarul român este trist. Nu este niciodată bun de nimic în faţa stăpânului şi răspunde la comenzile lui pentru că aşa a fost educat şi adus în poziţia în care se află. Nu trebuie să îi urâm pe parlamentarii noştri, ci să le plângem de milă. Nu este vina lor că sunt atât supuşi. Nu este vina lor că sunt atât de şantajabili. Nu este vina lor că sunt doar o unealtă a unui alt fel de parlament, cel al oamenilor de afaceri.
Sunt la fel de sigur că aceeaşi regulă a pioşeniei se aplică celui care are funcţia de preşedinte al ţării. Sunt mai mult decât sigur că Traian Băsescu are magazinele lui de mezeluri pe lângă care se gudură şi că se luptă să facă pe plac unui stăpân. Aş putea spune că este vorba de un om de afaceri, dar nu spun. La Dumnezeu, Stăpânul, mă refeream, evident. Doar nu aş insinua că Traian Băsescu este la mâna unui muritor, fie el cu miliarde de lei în cont. Departe de mine acest gând. El este singurul om cinstit din România. Nu are nicio legătură cu parlamentarii ăia murdari. Şi, nu fiţi nesimţiţi! Flota e o legendă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus