Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Muzeul Societatii Ardelene de Stiinte Naturale

În 1851, Bielz deschide Muzeul Societăţii Ardelene de Ştiinţe Naturale (Siebenbürgischer Verein für Naturwiessenschaften), colecţia sa fiind realizată din donaţiile mai multor membri ai acestei societăţi,. Printre aceștia, C. F. Jickeli, J. Binder, M. Ackner.
Deoarece muzeul va creşte în patrimoniu, era nevoie de un spaţiu mai mare care să le permită desfăşurarea activităţii societăţii. Aceasta îl va numi pe arhitecții Friedrich C. W. Fr. Maetz să prezinte un proiect care să ducă la construirea unui edificiu care să găzduiască colecţia lor. Lucrările vor fi pornite în 1894, Magistratul hotărând în sedinţa din 25 aprilie, demolarea zidului care acoperea construcţia care urma să se ridice, deschizând astfel întreg terenul, oferindu-i o nouă perspectivă. Faţada construită în stil neoclasicist, se integra, prin coloanele ce le desfăşura, în contextul Promenadei, unde monumentele erau construite în acelaşi stil oferind astfel o perspectivă romană acesteia.
În 25 mai 1895 va fi redeschis în cadrul unei festivităţi, Muzeul Societăţii, într-o nouă clădire. Clădirea este formată din subsol, parter şi un etaj, fiind construită între incintele a treia şi a cincea a fortificaţiilor medievale. Faţada este construită în stil neoclasicist, prezentând un portic format din patru coloane finalizate cu capiteluri în stil ionic ce susţin un antablement decorat cu elemente geometrice, deasupra căruia este construită o terasă cu balustradă formată din coloane dreptunghiulare, intercalate de baluştrii, mâna directă fiind de asemenea din piatră.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

mb

Acum 13 ani

În 1851, Bielz deschide Muzeul Societăţii Ardelene de Ştiinţe Naturale??? De unde le tot scoti stimabile? Unde a functionat acest muzeu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus