Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Derby in Cupa Romaniei la baschet

Două dintre candidatele la titlul de campioană a campionatului naţional de baschet, Gaz Metan Mediaş şi CSU Asesoft Ploieşti se întâlnesc într-o semifinală spectacol în cadrul Cupei României ce se va desfăşura în acest weekend la Sibiu.

Sala Transilvania din Sibiu a fost aleasă drept loc de desfăşurare pentru Final Four-ul Cupei României la baschet masculin, în ciuda faptului că echipa locală, CSU Sibiu, nu a reuşit să prindă această fază a competiţiei. Patru echipe s-au calificat în semifinalele cupei, Gaz Metan Mediaş, CSU Asesoft Ploieşti, CS Otopeni şi Elba Timişoara. Tragerea la sorţi a împărţit oarecum echitabil semifinalele. Mult mai bine clasate în campionat, Gaz Metan şi Asesoft se vor întâlni într-o semifinală spectacol în timp ce „codaşele” Elba şi CS Otopeni vor juca în al doilea meci. Practic, prima şansă la câştigarea titlului o are învingătoarea primei semifinale.

Asesoft Ploieşti a ajuns în Final Four fără nicio înfrângere. În primul tur, ploieştenii au spulberat CSU Cuadriopol Braşov iar în turul următor au trecut destul de uşor de U-Mobitelco Cluj Napoca. Ploieştenii au învins la o diferenţă confortabilă, de 15 puncte, în primul meci jucat în deplasare la Cluj. Gaz Metan vine în semifinalele Cupei cu două victorii şi două înfrângeri. Medieşenii au învins la Cluj echipa Gladiator cu 92-52 şi au pierdut meciul de acasă cu 71-70 iar în faza următoare au învins Piteştiul în deplasare cu scorul de 89-73 şi au pierdut acasă, tot la un punct, 71-70. Un parcurs asemănător au avut şi timişorenii lui Dragan Petricevic. Victorie la 27 de puncte acasă, împotriva echipei SCM U Craiova, înfrângere în deplasare la un punct, 73-72 în prima fază a competiţiei, victorie în tur, 87-73 împotriva echipei BC Mureş Târgu Mureş, înfrângere în deplasare, 76-66. Practic, diferenţa între timişoreni şi mureşeni a fost de doar 4 puncte. Cea mai spectaculoasă calificare aparţine echipei de lângă aeroport. O primă fază a competiţiei extrem de grea pentru CS Otopeni. Au pierdut meciul împotriva echipei CSU Sibiu la 10 puncte, scor 68-58 dar au câştigat acasă la o diferenţă ceva mai mare, 84-67. Iar în următoarea fază au trecut de Municipal Oradea cu două victorii consecutive.

Prima semifinală va avea loc vineri, de la ora 16.00, între CS Otopeni şi ELBA Timişoara iar cea de-a doua semifinală are loc de la ora 18. Sâmbătă, finala mică va avea loc la ora 16 iar finala mare de la ora 18. Finala sezonului precedent s-a disputat între CS Otopeni şi CSU Asesoft şi a fost câştigată de ploieşteni.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus