Vineri,
01.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Amenzi si masuri dispuse de ITM centrelor pentru persoane cu handicap

În perioadele 08-18 martie 2010 şi 06-15 aprilie 2010, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a efectuat mai multe controale în toate centrele rezidenţiale pentru persoanele cu handicap din judeţul Sibiu.

La cele 9 unităţi controlate îşi desfăşoară activitatea un număr de 448 salariaţi  care acordă servicii unui număr de 741 beneficiari – persoane cu handicap grad I şi grad II, conform deciziei de încadrare a Comisiei de expertiză medicală.

Supuse inspecţiei au fost:  Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică, Râu Vadului; Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Mediaş;  Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Dumbrăveni;  Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Tălmaciu 1;  Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Tălmaciu 2;  Centrul de Ingrijire şi Asistenţă Agnita; Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Biertan; Centrul de Îngrijire şi Asistenţă „Episcop Nicolae Popoviciu” Biertan şi Locuinţa Protejată pentru Persoane cu Handicap Vizual Sibiu.

Francisc Szombatfalvi Torok, directorul coordonator al ITM Sibiu, a declarat astăzi că în urma controalelor au fost depistate mai multe neregului, printre care:  2 unităţi, respectiv Tălmaciu 1 şi Dumbrăveni nu respectă raportul beneficiar/angajat prevăzut de standardele de cost pentru serviciile sociale;  25,5% dintre beneficiari provin din afara judeţului şi o singură unitate a început demersurile pentru decontarea cheltuielilor de întreţinere în conformitate  cu prevederile art. 33 din HG nr. 268/2007.

 4 centre din cele cercetate necesită investiţii majore de reabilitare, modernizare şi recompartimentare a spaţiilor astfel încât condiţiile de mediu să corespundă standardelor specifice de calitate iar în una din unităţi nu este asigurat confortul termic pentru beneficiari, respectiv holuri neincalzite, apa caldă cu program. Mai mult decât atât, în 2 unităţi nu se respectă circuitul funcţional la blocul alimentar şi la spălătorie.

În total, au fost dispuse zeci de recomandări iar centrul din Dumbrăveni a fost amendat cu 3.000 de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus