Joi,
13.06.2024
Ploi Moderate
Acum
21°C

Un caz de nemai pomenita neglijenta a doctorului Sussmann

Doctorul Sussmann directorul clinicei de femei a mai dat încă o dată dovadă de neglijență cu care se achită de misiunea sa în dauna bolnavelor. 

Dăm mai jos un caz de operație făcută unei bolnave cu care ocazie și-a recunoscut singur neglijența, propunându-i despăgubiri. Iată cum s-a petrecut cazul. Dna Lidia Cercevski simțind dureri ginecologice s-a prezentat la clinica de femei unde a fost vizitată de doctorul Sussmann, diectorul clinicei, spunându-i că suferă de chist ovarian, iar singrul remediu fiind operația, se angajează s-o facă. Fiind în preajma sărbătorilor Cărciunului, au convenit ca operația să se facă după sărbători.

În zua de 13 ianuare dna Cercevski se duce la clincă pentru operație și se prezintă dr. Ion Popescu, secundarul doctor cerând s-o examineze. Dl. Dr. Popescu i-a răspuns că nu poate s-o examineze pentru motivul că directorul clinicei dr. Sussmann i-a interzis să examineze bolnave de clasa I și a II-a.

A doua zi dimineața, Sussmann fără să o mai examineze, punând pe dna Cercevski pe masa de operații și-i deschide abdomenul, dar spre surprinderea celor de față între care ș soțul doamnei, medic Căpila Cercevski, care sossise în timpul operației, n-a găsit nici chistul ovarian pe care-l diagnosticase.

Acest medic nu merită să mai fie menținut în frunea unei instituții atât de importante în acest colț al românismului. Noi cerem să fie înlocuitde îndată de un medic conștiincios și corect în ceiace privește profesiunea sa. În numărul viitor vom arăta  alt caz de neglijență a dctorului sussmann datorită căruia o doamnă a trecut în lumea celor drepți.

Tribuna, februarie 1935

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus