Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Asociatia oraselor: Reducerea bugetelor locale = faliment

Asociaţia Oraşelor din România, prin preşedintele Teodor Banciu critică Ordonanţa de Urgenţă prin care se modifică Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale prin care se prevede reducerea nivelurilor cotelor defalcate din impozitul pe venit care rămân la dispoziţia bugetelor locale. Prin Orodnanţă se stabileşte că această cotă rămâne de la 47% la 35%, pentru bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor; de la 13% la 9 % pentru bugetul  judeţului, respectiv de la 22% la 16% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi al judeţului. "Reducerea nivelurilor cotelor defalcate din impozitul pe venit nu se justifică  şi este în totală contradicţie cu volumul competenţelor şi atribuţiilor  prevăzute pentru autorităţile administraţiei publice locale  Legea administraţiei publice locale, nr.215/2001 şi de însăşi Legea finanţelor publice locale, nr.273/2006", se arată într-un comunicat al AOR.
"Subliniem, cu părere de rău, că reducerea  severă a veniturilor bugetelor locale printr-o reglementare de urgenţă şi fără o consultare largă a autorităţilor administraţiei publice locale reprezintă un act cu efecte greu de evaluat pentru însăşi existenţa unor autorităţi ale administraţiei publice locale şi desfăşurarea activităţii socio-economice a  colectivităţilor locale prin intrarea unor unităţi administrativ-teritoriale în situaţii de criză financiară şi în insolvenţă şi, în acest context, Asociaţia Oraşelor din România, Consiliul Director al acesteia, precum şi primarii de oraşe nu sunt de acord şi nu susţin această măsură care periclitează funcţionarea autorităţilor administraţiei publice locale şi exercitarea competenţelor prevăzute de lege pentru acestea", se mai arată în comunicat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

alex

Acum 13 ani

asa intelege BOC descentralizarea de ce sa se consulte ? el doar executa
Raspunde

Andrei

Acum 13 ani

de unde le mai stie Banciu asta pe toate , aaa mai era unul lnainte de 1990 care le stia pe toate si mai avea si o sotie care avea tot atatea titluri cate lsi aloca si primarul Banciu
Raspunde

primar

Acum 13 ani

acestea sunt masurile de inceput pentru reorganizarea ad-tiva a tarii. Urmeaza alte argumente care sa arate ca acuala organizare nu mai corespunde si este strict necesar sa se treaca la organizarea pe regiuni. Poate este bine asa?! dar....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus