Joi,
28.01.2021
Innorat
Acum
-2°C

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta sustine ca un audit ar fi "extrem de oportun"

Managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Adrian Şanta, spune că un audit în unitate ar fi "extrem de oportun" întrucât astfel se va stabili exact pe ce se cheltuiesc banii spitalului, care sunt datoriile reale şi cum sunt respectate obligaţiile contracturale cu CJAS. "Un audit este extrem de oportun. Spitalul are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentu 70 de milioane de lei lunar, din care ni se decontează puţin peste 50 de milioane. Luna trecută, am plătit salariile şi am mai rămas cu exact 33.000 de lei, care ne-au ajuns pentru jumătate din facturile la utilităţi", a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, Adrian Şanta, managerul interimar al Spitalului Judeţean.

Potrivit acestuia, în urma unui audit se va putea stabili exact pe ce se cheltuiesc banii spitalului, care sunt datoriile reale şi cum sunt respectate obligaţiile contracturale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Şi consilierii judeţeni, care au fost recent de acord să preia spitalul în administrare, susţin necesitatea unui audit. "Avem semnale că banii care au fost decontaţi de Casa de Asigurări de Sănătate nu s-au dus către medicamente şi reactivi, aşa cum ar fi trebuit. Trebuie să ştim care este situaţia acolo, pentru că ne vom trezi cu debitorii la uşa Consiliului Judeţean", a declarat consilierul PSD Adrian Besoiu. Potrivit acestuia, nicio persoană nu se va încumeta să devină manager al spitalului dacă nu ştie exact care sunt datoriile şi nu-şi poate concepe un plan managerial dacă nu ştie pe ce fonduri se bazează.

Concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va avea loc în perioada 4-8 octombrie.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus