Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Patru din cele sase persoane arestate in dosarul de trafic de droguri, puse in libertate

Patru din cele şase persoane din Mediaş, care au fost arestate sub acuzaţia de trafic de droguri au fost puse în libertate, marţi, de Curtea de Apel Alba Iulia, care le-a admis un recurs şi a înlocuit măsura arestării cu interdicţia de a părăsi ţara.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax că judecătorii acestei instanţe au admis, marţi, recursul formulat de către patru din cele şase persoane cercetate în stare de arest preventiv. "Judecătorii au înlocuit, în cazul a patru dintre cei şase inculpaţi, măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara. Inculpaţii au, de asemenea, şi alte obligaţii, iar nerespectarea acestora poate duce din nou la instituirea arestului preventiv. Aceştia sunt în continuare cercetaţi, dar în stare de libertate", a spus Muntean. Potrivit sursei citate, cei patru inculpaţi, printre care şi Horaţiu Potra, presupusul lider al grupării, fost ofiţer în Legiunea Străină, trebuie puşi în libertate "de îndată".

De asemenea, judecătorii au respins, în şedinţa de marţi, recursul formulat de către DIICOT în cazul celor cinci persoane cercetate în stare de liberate în acest dosar şi pentru care Tribunalul Sibiu a dispus măsura de a nu părăsi localitatea Mediaş pe o durată de 29 de zile. Cosmin Muntean a afirmat că, în prezent, două persoane sunt cercetate în stare de arest preventiv, patru în stare de libertate, dar cu interdicţia de a părăsi ţara şi cinci în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

O grupare infracţională specializată în trafic de droguri, care funcţiona după principiile unei structuri paramilitare a fost destructurată de procurorii DIICOT, în urma mai multor percheziţii făcute în judeţele Sibiu şi Mureş, în timpul cărora a fost descoperită o fermă unde era cultivat cannabis. Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, miercurea trecută au fost făcute 20 de percheziţii domiciliare în localităţile Sibiu, Mediaş, Blăjel şi Zagăr (Mureş), iar 16 persoane suspectate de trafic de droguri de risc au fost ridicate pentru audieri. Conform sursei citate, în cursul anului 2010 inculpaţii au cultivat, preparat, deţinut, transportat şi comercializat în judeţele Sibiu şi Mureş cantităţi mari de cannabis, obţinând venituri importante.

Plantele de cannabis erau cultivate la o fermă agricolă din comuna Zagăr, judeţul Mureş, aparţinând unei societăţi comerciale din Mediaş şi avându-l ca asociat pe liderul grupării, Horaţiu Potra, cu dublă cetăţenie, română şi franceză. În cadrul fermei era amenajat un laborator clandestin de cultivare şi preparare a canabisului. Potrivit unor surse judiciare, liderul grupării de traficanţi de droguri din judeţul Sibiu, Horaţiu Potra, este fost ofiţer în Legiunea Străină Franceză, la percheziţii acesta fiind găsit dormind cu un pistol cu glonţ sub pernă. În urma acţiunii au fost confiscate haşiş, un kilogram de cannabis, instrumente de cântărire şi porţionare şi o instalaţie artizanală pentru creştere artificială a canabisului, se mai arăta în comunicatul DIICOT. De asemenea, anchetatorii au mai ridicat diferite arme de foc, arme albe, dar şi echipament militar. De asemenea, procurorii au stabilit că gruparea infracţională era organizată şi funcţiona după principiile unei structuri paramilitare.

În urma audierilor, 11 din cele 16 persoane ridicate au fost reţinute pe o perioadă de 24 de ore. Vineri, şase dintre cele 11 persoane au fost arestate pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Sibiu, iar celelalte cinci persoane au primit interdicţia de a părăsi localitatea. Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Tribunalul Sibiu, după zece ore de audieri, care au avut loc în noaptea de joi spre vineri, magistraţii au decis ca şase dintre cele 11 persoane din Mediaş, reţinute pentru trafic de droguri şi asociere la o reţea infracţională, să fie cercetate în arest preventiv. Potrivit sursei citate, cele şase persoane arestate sunt cercetate "pentru comiterea, în cursul anului 2010, a infracţiunilor de constituire, sprijinire şi aderare la grup infracţional şi trafic de droguri de risc”. Printre cele şase persoane se află şi presupusul lider al grupării, Horaţiu Potra, fost ofiţer în Legiunea Străină. Acesta este cercetat şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei, întrucât, la percheziţie, oamenii legii au găsit arme de foc cu glonţ pe ţeavă.

Atât cei şase inculpaţi arestaţi, cât şi procurorii DIICOT pot face recurs la decizia Tribunalului Sibiu, recursul fiind judecat la Curtea de Apel Alba Iulia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

liu

Acum 13 ani

baieti buni, trebuie sa mai casapeasca pe cineva ... sper sa fie numai fete de judecator
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus