Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
4°C

Spaniolii si Vescan iau potul cel mare la statiile de epurare din Agnita si Dumbraveni

Aproximativ zece milioane de euro va cheltui societatea Apa Târnavei Mari SA pentru construirea stațiilor de epurare din Agnita și Dumbrăveni, în cadrul imensului proiect pentru apă și canal din zona de nord a județului.
Contractul pentru execuția celor două stații de epurare a fost, în sfârșit semnat, cu o întârziere de aproape un an - licitația pentru contractarea unui constructor a fost lansată încă din ianuarie 2010.
La sfârșitul lunii trecute, însă, SC Apa Târnavei Mari, a semnat, însă, contractul de execuție, iar ieri a și anunțat public acest lucru. Potrivit anunțului, câștigătorii licitației începute în ianuarie sunt două firme spaniole, în asociere: C. Eptisa Servicios de Ingenieria S.L. și S.C. Aqualia Infrastructuras S.A.. Aproape jumătate din lucrări, 44% mai precis, vor fi subcontractate. Astfel, din cei 35,59 milioane de lei, fără TVA, cât este valoarea contractului de construire, 8,92% merg către o firmă din Ilfov (Instal Service Technology), iar 34,8% către o firmă din Copșa Mică, SC Aldona SRL, firmă controlată de fiica omului de afaceri medieșean, Mircea Vescan (foto).
Potrivit contractului, termenul de execuție a celor două stații de epurare este de 36 de luni de la data atribuirii. În această perioadă, firmele angajate trebuie să și proiecteze, să obțină avizele necesare și să pregătească personalul de exploatare pentru construirea celor două stații de epurare. Stațiile vor trebui să aibă funcțiuni de tratare primară, secundară, terțiară a apelor uzate, să trateze nămolul, inclusiv prin îngroșare și deshidratare.
În primăvara acestui an, SC Apa Târnavei Mari a mai atribuit un contract de peste 22 de milioane de lei, fără TVA, pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție a apei și a celor de canalizare din orașele Agnita și Dumbrăveni. Contractul a fost atribuit prin licitație asocierii formate din S.C.Hidroconstructia S.A, S.C.Dafora S.A și S.C. Flowtex Technology S.A., ultimele două firme fiind din Mediaș, controlate de omul de afaceri Gheorghe Călburean.
În cazul acestui contract, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 1 iulie 2010. Durata contractului este de 36 de luni, termenul de derulare al lucrărilor fiind de 24 de luni, cu o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

negru de fum

Acum 13 ani

contrcte pt pdl-isti!! bani negri pt betivul national!! vine suspendarea hotului de voturi din diaspora!!
Raspunde

Je!

Acum 13 ani

Ha! Ha! Firma din Copsa....zona defavorizata si scutita de taxe........asa se fura banii in Romania, cu CAP!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus