Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

"Masina de ridicat masini": de doua ori mai multi antemergatori

Pentru că sunt, în continuare, mulți șoferi care înțeleg să parcheze după cum îi taie capul și nevoia, fără să țină cont de reglementările în vigoare, administrația locală a decis să mai creeze un echipaj care să lucreze alături de cei de la serviciul de ridicări auto. Din această lună, nu una, ci două echipe vor ”cerceta” străzile Sibiului, pentru a descoperi mașinile parcate neregulamentar. ”În timp ce unul dintre echipaje solicită şi asistă utilajul de ridicat în sancţionarea unei contravenţii, celălalt echipaj va căuta în teren un alt caz. Se va reuşi astfel acoperirea mai multor zone şi o mai mare eficienţă în activitatea de fluidizare a traficului”, explică reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă.
Aceste două echipaje sunt formate din câte reprezentanți ai Serviciului de administrare a domeniului public și privat, ai Poliției Comunitare și din cadrul Serviciului de ordine publică din cadrul Poliției sibiene.
Primarul Klaus Johannis susține că măsura a fost luată nu pentru a crește încasările la bugetul local, ci pentru a disciplina mai grabnic șoferii care merită acest lucru. ”Scopul nu este de a amenda sibienii ci de a ordona traficul. Din păcate, încă sunt mulți sibieni care nu înțeleg că blochează traficul atunci când parchează neregulamentar”, spune Johannis/

Investiție amortizată: peste 1.000 de mașini ridicate

Ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar a început la 1 iulie 2009 când utilajul de ridicat a fost achiziţionat şi şi-a început activitatea. Costurile utilajului de ridicat, al sistemelor de prindere şi al asigurărilor au fost de 396.261 de lei, valoare amortizată până în prezent. Suma totală încasată ca taxe de ridicare, transport şi depozitare în perioada 1 iulie 2009 – 10 noiembrie 2010 este de 434.300 de lei, numărul autovehiculelor ridicate fiind de 1054. Un număr de 17 autovehicule au rămas în spaţiul de depozitare nerevendicate, o parte din acestea fiind deja trecute în proprietatea municipiului, conform legislaţiei, informează rerpezentanții administrației locale.
Șoferul care nu își mai găsește mașina parcată neregulamentar va trebui să plătească pe lângă amenda aferentă, 150 de lei taxa pentru ridicarea mașinii, 150 de lei taxa de depozitare și câte 200 de lei pentru fiecare zi în care mașina este depozitată în zona special creată în spatele bazei Tursib.

Orar în trei schimburi

Echipajele care lucrează pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu au un orar fix. În funcție de un program aprobat de primar, în unele zile se lucrează dimineața, în altele după-amiaza și chiar și noaptea. ”Pentru că posturile sunt blocate de Guvernul Boc, nu putem angaja alți oameni”, susține Johannis. Într-o altă situație, autoutilitara ar fi putut fi folosită în trei schimburi.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Excelent

Acum 13 ani

Dar mult prea blânde amenzile. Un efort, tovarasi, si asa au de unde neghiobii cu limuzine, precum handicapatul din poza, stationat pe un loc pentru handicapati.
Raspunde

cristi

Acum 13 ani

cred ca e nevoie de inca trei sau patru masini cu echipaj complet, mai ales daca din punct de vedere financiar investitia se amortizeaza rapid.
Raspunde

darius

Acum 13 ani

sint de acord mai este necesare masini de ridicat se pare ca sint bani pentru amenzi.
Raspunde

1 SOFER

Acum 13 ani

SUPER IDEE. IN PLUS (DACA TOT SA AMORTIZAT ASA REPEDE UTILAJUL) DE CE NU MAI CUMPARA PRIMARIA INCA O MASINA SAU DOUA, PANA STARPIM DOBITOCII CU IFOSE DE VEDETA IN CAP.
Raspunde

5

Acum 13 ani

nu sunt de acord cu ridicarea masinilor noaptea. asa ceva nu esista in alte tari ale UE
Raspunde

sunshine

Acum 13 ani

sigur exista si in alte tari in UE ca se ridica masini noaptea.. se vede ca nu ai habar
Raspunde

bes

Acum 13 ani

Poate mai simplu ar fi sa existe un numar la care sa poti suna pentru anuntarea unor astfel de probleme. Odata sesizarea inregistrata se trimite cel mai apropiat politist comunitar sa verifice si daca este cazul se trimite si utilajul de ridicat.
Raspunde

Solutia

Acum 13 ani

Ca sa nu aveti parte de o surpriza la ridicare a masinii: cand parcati lasati masina cu rotile virate maxim stanga sau dreapta,iar cand opriti lasati cat mai aproape de trotuar, stalp,zid, sau o alta masina si nu are ce sa iti faca. Se ridica doar masini la cei amarati!!!!!!
Raspunde

SBcip

Acum 13 ani

Pe locurile de handicapati nu se parcheaza!!!
Raspunde

ioio

Acum 13 ani

HAHAHA
Raspunde

Toti mai nesimtiti suntem...

Acum 13 ani

E plin de cei care parcheaza aiurea peste tot, ar trebui si 10 masini de ridicat care sa ridice masinile parcate aiurea. Sunt multi nesimtiti care parcheaza in mijlocul strazii... Dar si primaria ar trebui sa amenajeze mai multe locuri de parcare, sunt f multe cartiere vaduvite...
Raspunde

SBcip

Acum 13 ani

Parchezi pe locurile de handicapati=Nesimtire totala!!Oricum sant putine locuri de parcare in zona centru!
Raspunde

x

Acum 13 ani

si \"este\" si foarte multi care scrie ca dracu sau nu stie ei sa scrie sau sa ..deci...aaa...care este
Raspunde

Bau

Acum 13 ani

Nu esti deacord cu ridicarea masinilor noaptea ? :) Pai ? Normal daca masina esta parcata neregulamentar si deranjeaza intrare intr-un garaj de exemplu , masina se ridica in 5 minute . Daca masina nu deranjeaza si esti parcata la fel neregulamentar i se pune o simpla amenda . Dar e o diferenta...In Barceloan de exemplu masina daca esti ridicata amenda incepe din start de la 140 € (taxa pentru ridicarea masini) la care se adauga amenda pentru parcare neregulamentara . Deci totul te duce la peste 200 € din start :) Asa ca domnule primar...ca in SIBIU sa fie ordine si disciplina , amenzile ar fi mai bine daca ar incepe din start de la 100€ . Va salut
Raspunde

Alex.

Acum 13 ani

Este o adevarata Loerie si binenteles stres pentru cei care locuiesc in zona centrala si parcheza masinile in curti; nu poti iesi sau intra cu masina,din cauza masinilor din fata portii. Nu se face deloc simtita prezenta celor de Serviciu de ridicari auto,oare de ce?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus