Pentru că sunt, în continuare, mulți șoferi care înțeleg să parcheze după cum îi taie capul și nevoia, fără să țină cont de reglementările în vigoare, administrația locală a decis să mai creeze un echipaj care să lucreze alături de cei de la serviciul de ridicări auto. Din această lună, nu una, ci două echipe vor ”cerceta” străzile Sibiului, pentru a descoperi mașinile parcate neregulamentar. ”În timp ce unul dintre echipaje solicită şi asistă utilajul de ridicat în sancţionarea unei contravenţii, celălalt echipaj va căuta în teren un alt caz. Se va reuşi astfel acoperirea mai multor zone şi o mai mare eficienţă în activitatea de fluidizare a traficului”, explică reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă.
Aceste două echipaje sunt formate din câte reprezentanți ai Serviciului de administrare a domeniului public și privat, ai Poliției Comunitare și din cadrul Serviciului de ordine publică din cadrul Poliției sibiene.
Primarul Klaus Johannis susține că măsura a fost luată nu pentru a crește încasările la bugetul local, ci pentru a disciplina mai grabnic șoferii care merită acest lucru. ”Scopul nu este de a amenda sibienii ci de a ordona traficul. Din păcate, încă sunt mulți sibieni care nu înțeleg că blochează traficul atunci când parchează neregulamentar”, spune Johannis/
Investiție amortizată: peste 1.000 de mașini ridicate
Ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar a început la 1 iulie 2009 când utilajul de ridicat a fost achiziţionat şi şi-a început activitatea. Costurile utilajului de ridicat, al sistemelor de prindere şi al asigurărilor au fost de 396.261 de lei, valoare amortizată până în prezent. Suma totală încasată ca taxe de ridicare, transport şi depozitare în perioada 1 iulie 2009 – 10 noiembrie 2010 este de 434.300 de lei, numărul autovehiculelor ridicate fiind de 1054. Un număr de 17 autovehicule au rămas în spaţiul de depozitare nerevendicate, o parte din acestea fiind deja trecute în proprietatea municipiului, conform legislaţiei, informează rerpezentanții administrației locale.
Șoferul care nu își mai găsește mașina parcată neregulamentar va trebui să plătească pe lângă amenda aferentă, 150 de lei taxa pentru ridicarea mașinii, 150 de lei taxa de depozitare și câte 200 de lei pentru fiecare zi în care mașina este depozitată în zona special creată în spatele bazei Tursib.
Orar în trei schimburi
Echipajele care lucrează pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu au un orar fix. În funcție de un program aprobat de primar, în unele zile se lucrează dimineața, în altele după-amiaza și chiar și noaptea. ”Pentru că posturile sunt blocate de Guvernul Boc, nu putem angaja alți oameni”, susține Johannis. Într-o altă situație, autoutilitara ar fi putut fi folosită în trei schimburi.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 682
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
Bike
Acum 2 ore
Cai verzi pe pereti!
Acum 2 ore
Acolo Duța
Acum 2 ore
Gheorghe Ion