Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Apostu si Carabulea, trimisi in judecata de DNA. Apostu lucrase la 196 de dosare penale pe numele firmelor lui Carabulea

Prim-procurorul de pe lângă Parchetul Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, și magnatul sibian, Ilie Carabulea, sunt printre cele șase persoane trimise în judecată de procurorii DNA. Pe numele lui Apostu este o impresionantă listă de acuzații, de la șapte infracțiuni de luare de mită, la 56 de infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale și tot atâtea de uz de fals.
”Carabulea Ilie, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită şi cumpărare de influenţă”, scrie într-un comunicat al DNA.
”În perioada 2006 – octombrie 2010, Apostu Florin Nicuşor a folosit în mod exclusiv şi consecutiv două autoturisme marca Audi A8 şi VW Passat achiziţionate în baza unui contract de leasing financiar între SC Atlassib Leasing IFN SA Sibiu şi SC Intermedia SRL Sibiu, ambele societăţi fiind membre ale holdingului Atlassib condus de Carabulea Ilie. Cele două societăţi comerciale au achitat pentru Apostu Florin Nicuşor TVA aferentă acestora şi contravaloarea avansului auto, în condiţiile în care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a avut în instrumentare un număr de 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor lui Carabulea Ilie. În aceste dosare, Apostu Florin Nicuşor a dat soluţii şi a verificat soluţiile date de procurorii subordonaţi”, se arată în comunicatul DNA.
Procurorii susțin că în toți acești ultimi patru ani, ”pentru a crea o aparenţă de legalitate a utilizării acestor autoturisme, Apostu Florin Nicuşor a consemnat în declaraţiile de avere că le utilizează în baza unor contracte de leasing”.

Ultima revizie

Procurorii DNA amintesc și de revizia auto de 4.000 de lei, din toamna acestui an. ”În cursul lunii septembrie 2010, inculpatul Apostu Florin Nicuşor a primit de la inculpatul Carabulea Ilie contravaloarea unei revizii auto în sumă de 4000 lei pentru a-l sprijini în promovarea unui recurs în interesul legii, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra Procurorului General al României. Revizia a fost facturată între SC Star Motors SRL Sibiu şi SC Atlassib SRL Sibiu, ambele fiind firmele inculpatului Carabulea Ilie”, mai arată procurorii DNA în comunicatul de presă.

Colaborarea cu ofițerul SRI

Procurorii DNA susțin că Apostu a primit de la ofițerul SRI Tiberiu Popescu un plic cu 400 de euro și, ulterior, 1500 de lei, pentru a soluționa favorabil un dosar penal pentru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dosar întocmit pe numele unei persoane din Sibiu. Pentru acest lucru, Apostu ”a sustras din dosar două declaraţii, le-a remis lui Popescu Tiberiu Narcis pentru a fi distruse iar ulterior a ataşat la dosar alte două declaraţii scrise de soţii Cârstea Sebastian Dumitru şi Cârstea Mihaela Izabela după dictarea inculpatului Popescu Tiberiu Narcis şi potrivit îndrumărilor lui Apostu Florin Nicuşor. În plus, Apostu Florin Nicuşor a menţionat în fals pe cele două declaraţii că au fost date în luna ianuarie 2010 în faţa unui agent de poliţie, aplicând ştampila parchetului pe care îl conducea. De asemenea, soţii Cârstea s-au implicat şi în procurarea sumelor de bani remise lui Apostu Florin Nicuşor”, se mai arată în comunicatul DNA. Dumitru Cârstea este fostul director al liceului Carol I.
În fine, în ”colaborarea” dintre Apostu și Popescu, procurorii DNA au mai reținut și faptul că prim-procurorul a aceptat să primească de la ofițerul SRI o sumă de bani pentru a soluționa favorabil un dosar penal în care o persoană era cercetată pentru ucidere din culpă. Suma pe care urma să o primească Apostu urma să fie comunicată după studierea dosarului respectiv.

Recuperatorii

Apostu și Popescu au lucrat și ca recuperatori, mai arată procurorii DNA. În septembrie - octombrie anul acesta, Apostu a stabilit cu Popescu să lucreze la întocmirea unui dosar penal, în mod fictiv. Persoana pe numele căreia era întocmit falsul dosar avea o datorie către un prieten al celor doi, datorie recunoscută printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, dar care nu fusese supusă executării silite. În urma presiunilor făcute prin acest dosar, ar fi trebuit ca datoria să fie achitată, iar cei doi să primească de la prietenul comun echivalentul a 20% din suma recuperată.

Șpăgi peste șpăgi

”În perioada august – septembrie 2010, Apostu Florin Nicuşor a primit de la două persoane produse alimentare şi a solicitat de la o altă persoană suma de 2.000 de euro pentru a soluţiona favorabil două dosare penale privind infracţiuni rutiere. În aceeaşi perioadă, inculpatul a primit băuturi alcoolice de la o persoană pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Judecătoriei Sibiu în scopul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti favorabile acestei persoane într-un dosar civil”, mai arată procurorii anticorupție..
Apostu a și fost filmat în biroul său, pe 30 septembrie, în timp ce indica unei persoane declarațiile și apărările pe care trebuia să le susțină în fața polițiștilor pentru a scăpa de orice sancțiuni penale. Persoana care primea indicaiile era cercetată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

56 de dosare falsificate

”Apostu Florin Nicuşor (...) a dispus într-un număr de 56 de dosare penale soluţii de netrimitere în judecată în numele unor procurori din subordinea sa, fără ca aceştia să aibă cunoştinţă despre aceste aspecte. În unele cazuri, acesta a falsificat prin imitaţie semnăturile unor procurori iar în alte cazuri a aplicat semnătura sa în locul lor. În plus, Apostu Florin Nicuşor a respins şi plângerile formulate de părţi împotriva soluţiilor dispuse tot de el în unele din aceste dosare”, mai arată procurorii DNA

Sechestru pe bunuri ale lui Apostu și Carabulea

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume de bani ce aparțin inculpaților Florin Apostu, Tiberiu Popescu, Ilie Carabulea și a soților Cârstea.
Procesul în care vor fi aceștia judecați va avea loc la Curtea de Apel Constanța, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a aprobat astfel o solicitare a procurorilor DNA. Deocamdată, Apostu și Popescu se află în arest preventiv până în Ajunul Crăciunului.
”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată DNA.


Al șaselea acuzat

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată și a lui Nicolae Boța. Despre acesta, DNA amintește la finalul comunicatului că i-a oferit lui Apostu o sumă de bani, prim-procurorul ”lăsându-l să creadă că va soluţiona în mod favorabil un dosar penal. În acest sens, i-a cerut poliţistului care instrumenta dosarul să-i înainteze dosarul cu o propunere de netrimitere în judecată”.

 

Lista acuzațiilor

Ilie Carabulea, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, este acuzat de infracţiunile de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Florin Apostu, aflat în arest preventiv, este acuzat de următoarele infracțiuni:
- şapte infracţiuni de luare de mită,
- două infracţiuni de trafic de influenţă,
- o infracţiune de fals material în înscrisuri oficiale şi o infracţiune de uz de fals în legătură directă cu infracţiunile de corupţie,
- reţinere sau distrugere de înscrisuri,
- două infracţiuni de favorizare a infractorului,
- patru infracţiuni de fals în declaraţii,
- 56 infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi
- 56 infracţiuni de uz de fals,

Tiberiu Narcis Popescu, în stare de arest preventiv, ofiţer activ în cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu, este acuzat de următoarele infracţiuni:
- trei infracţiuni de dare de mită,
- complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului,
- complicitate la infracţiunea de reţinere sau distrugere de înscrisuri,- complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,
- complicitate la infracţiunea de uz de fals.



 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

32 comentarii

SIB

Acum 13 ani

La bulau, amandoi si nu numai ei, geme orasul de mafioti!
Raspunde

adso

Acum 13 ani

plin frate de ei... mergi u masina si te rogi sa nu dea peste tine.
Raspunde

Adrian

Acum 13 ani

Oare Carabulea nu a mai cotizat la PDL?
Raspunde

omu\' prost

Acum 13 ani

intreb si eu asa, ca prostul: oare o sa-l vedem vreodata pe carabulea platind pentru unele (nu pentru toate) dintre magariile pe care le-a facut?
Raspunde

ARESTAREA LUI CARABULEA

Acum 13 ani

nu am incredere in Justitia romaneasca asa ca nu cred ca-si va duce treaba la bun sfarsit. Ar trebui si CARABULEA ARESTAT pentru a nu mai umbla cu pile. Noi cunoastem mult mai multe cazuri in care CARABULEA a uzat de lucratori din JUSTITIE, PROCURATURA SI POLITIE pentru a transa o serie de hotarari judecatoresti in favoarea lui. Numai in litigii care vizeaza dreptul muncii sunt o gramada de dovezi caci justitia i-a dat dreptate desi n-o avea. Daca acest ziar doreste sa le publice sa anunte in paginile lui iar noi i le vom pune la dispozitie
Raspunde

ioio

Acum 13 ani

Chiar credeti domnilor si doamnelor ca PD-L va lasa sponsorul sa cada in dizgratie ?! NU va amagiti, pastrativa calmul si mintea limpede !
Raspunde

Actiune incompleta

Acum 13 ani

Dar ce facem cu ceilalti membrii ai mafiei? Ce se intampla cu Rusu, Irimie, Oprean, Klausi, Baltadorus si ceilalti din gasca Cara-Florinache?
Raspunde

itru

Acum 13 ani

da de uca nimic scapa obezu ca ala ca nu i vocea lui jigodii
Raspunde

callas

Acum 13 ani

cat de jos trebuie sa decazi ca procuror sa accepti in 2010 mita in mancare si bautura, saracii cei ce i-au oferit-o probabil ca nu au avut bani si si-au rupt de la gura.
Raspunde

da`

Acum 13 ani

nu se va intampla nimica cu Carabulea. o sa vedeteti. hai sa fim seriosi credeti ca indrazneste cineva sa se puna cu el
Raspunde

gicu

Acum 13 ani

probabil vor face cate 6 luni respectiv 1 luna asa de fatada, sa se vada la nivel de judet ca justitia romaneasca nu doarme ... in rest vor ramane cu averea care creste creste nu se mai opreste
Raspunde

UN SIBIAN

Acum 13 ani

D.N.A. departamentul perntru neutralizarea arogantei ln Romania , cand escroci aud denumirea se ascund ca sobolani ln gauri unde abia lncap soareci , si nu li usor la astia frate la ce airbag-uri au facut ln 20 de ani . Mi-aduc aminte ca pe timpul lui Nastase era ceva de genuul P.N.A. cu Ponta varf de lance va da-ti seama ce lncrengatura din moment ce chinezul a ajuns seful P.S.D. ca si traducere era cam asa Pentru Noi care neam Ajuns .
Raspunde

comentator

Acum 13 ani

pt cei de mai sus: taceti drecu si inghititi! nu o sa faca nici unu puscarie, garantat! pe urma o sa mergeti frumos in baitza si o sa va beti propria urina ca apa e scumpa pentru voi, razboinici de calzulator, voi sunteti cei viteji, voi faceti dreptate! SUNTETI NISTE NULITATI care va faceti singuri vant! Cainii latra ursul merge! SA NU UITATI ASTA, DIN NEAM DE SLUGA V-ATI NASCUT, IN NEAM DE SLUJA O SA MURITI! Vine gerul si nu aveti bani de incalzire, mergeti si munciti gunoaielor! (Abia astept replicile, apropo nu lucrez la carabulea ca majoritatea slugilor de aici care comenteaza, altceva) ;)
Raspunde

13/13

Acum 13 ani

Raspuns pt. nr. 11 Nu cred ca \"carabulea\" va fi condamnat atata timp cat este asociat in banca comerciala carpatica , cu Ariton iar la inaugurarea centurii ocolitoare a Sibiului a fost prezent alaturi de priministrul Boc si camarila care-l insotea. Cred ca va cotiza mult mai mult ca sa scape bazma curata. Iata ca in schimbul de teren pe care ziarul Turnu Sfatului la prezentat, justitia tace chitic. ii plina tara de hoti si de exctoci
Raspunde

lica

Acum 13 ani

ce va fii cand il verifica pe aron si pe restul de la procuratura?se va musamaliza cazul cat de repede.traiasca romania.
Raspunde

222

Acum 13 ani

nicolae bota sponsorul principal al psd
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

Pentru 13 , tu ai notiunea bunului simt ? ESTI O NULITATE PENTRU A SE MAI OBOSI CINEVA SA-TI MAI DEA O REPLICA LA UN ASA COMENTARIU .
Raspunde

Mititelu

Acum 13 ani

Coruptia nu se elimina condamnand doi-trei borfasi care i-au suparat pe sefii mari ai tarii. Trebuie rasa toti sefii din gasca, de la Tribunal, Parchetul Tribunalului, si cei pe care-i ocrotesc, in primul rand de la institutiile publice, cum ar fi hotul cel mare de la facultate si apoi patronatul corupt. Cu trei flori, nu se face primavara.
Raspunde

horatiu

Acum 13 ani

clantailor si delatorilor de mai sus (mai putin comentatorul de la 13): bai, acestia, voi ati auzit de \"prezumtia de nevinovatie\"? (in)cultura voastra juridica-i jalnica! chiar procurorii care au facut ancheta penala si au trimis rechizitoriul la instanta, spre judecare, precizeaza ca \"(...) situatie care nu poate (,) in niciu un fel (,) sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie)\". deci, ultimul cuvant il va avea instanta, nu niste terchia-berchia frustrati ca voi asadar, nu va bucurati, retardatilor, de necazul altora, ca cine sapa groapa altuia...
Raspunde

medesanu

Acum 13 ani

pt 19.Tu chiar crezi ca sunt nevinovati?Hai uimeste-ma.hahahahaha
Raspunde

zicu

Acum 13 ani

cand ii vine randu si lui maricuta prieten cu ioan hambasan,care este sotul judecatoarei hambasan bianca maria, care judeca procesele de fond funcear
Raspunde

calator

Acum 13 ani

Escrocul asta de Carabulea a pus monopol pe transportul judetean de persoane, cu sprijinul prietenilor sai sasi. Un bilet Sibiu-Bungard (7 km) costa 5 lei, in timp ce un bilet Sebes Alba-Sibiu (62 km) cost cu firma Dacos din Rm. Valcea doar 10 lei.
Raspunde

mda

Acum 13 ani

deci intelegem sa avem internet si in Bungard
Raspunde

victor

Acum 13 ani

Foarte bine, CINE A GRESIT SA PLATEASCA . Na apostu, te-ai dus pe apa sambetei, esti varza. Din ce zice DNA-ul vad ca ai lucrat la greu ... deci .... REVELION PLACUT LA PARNAIE.
Raspunde

Micky

Acum 13 ani

O sa cred vrajelile cand o sa-i vedem condamnati cu hotarare definitiva si irevocabila. Pina atunci mai e.... Si din 56 de infractiuni o sa tot dispara cate una..... Chiar, pe Aron nu-l verifica nimeni?
Raspunde

groparu\'

Acum 13 ani

lui 22 calator in iad: ia mai mars in aia ma-ti, jegule! pe ce te bazezi, tu, mortaciune, sa aduci astfel de acuze?! faci tu, un accident genetic, dovada ca omu\'i escroc?! ia mai bea un monopol si retrage-te\'n tintirim, cadavrule!
Raspunde

pentru carabulea junior

Acum 13 ani

ba, neam de parveniti, vad ca tu esti si neam prost! a cam imbulinat-o hotzul de taica-tau si consider ca-i mai repede pedeapsa divina, la cat rau a facut, decat mana justitiei pe care o corupea la greu taica-tau! cat despre \"gropar\'... lasa ca v-a pricopsit tac-tu pe toti din neamul vostru cu mausoleul ala de neamuri proaste de la intrarea in cimitir! cred ca de aia si visezi tot mortaciuni... la lacomia voastra era exact ceea ce va lipsea...
Raspunde

pt 27

Acum 13 ani

cat de retardat poti sa fi ca posteaza fii-su aici? din cate se vede esti unul dintre apropiatii lui, eu zic sa vezi de cancerul lu nevasta-ta ca s-a extins si la colon si lasa netul ca e complicat
Raspunde

roman

Acum 13 ani

cand va da germania ok/ul pentru cei doi spioni si mari \" eroi ai Romaniei \" : primarul iohANNUS si senatorul ariton iar boc pentru prefectul trihenea si deputatul stirbet ?
Raspunde

Gufanul

Acum 13 ani

Ei, vedeti ca se poate! Mai tremura si ei , ca piftia de Ignat desi rezultanta garantata e ca niscai avocati si procurori isi vor rotunjii averile. E lucratura ,,damboviteana\", ca prea amenintau sibienii, cocalarii de capitala, gen ,,nea Jiji\"! Le-a dat peste mana de la ciolan si ii va tine in sah pana la alegeri cand... ,,iesi cu banul si rezolvam cazul\"
Raspunde

Bistos

Acum 13 ani

Am intrebat si dincolo, la alt articol: da, cand le vine randul si celor de la Universitatea Lucian Blaga? Mai ales hotului ala mare...
Raspunde

coco

Acum 13 ani

31 te referi cumva la dr.Honoris Causa OPREAN sau la alti directori adjuncti de pe acolo care baga in jab sute de milioane pe luna ? cica din taxele studentilor ca ei nu sunt bugetari Ce gluma buna Huo
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus