Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

De ce Ministerul nu a desfiintat spitalele inainte de transferul catre administratiile locale?

Pompieristic. Acesta este cuvântul folosit de primarul Sibiului, Klaus Johannis, referitor la modul în care Ministerul Sănătății administrează reforma în sistemul sanitar. ”Dacă ministerul a știut că se impune o reformă, de ce nu a făcut-o înainte de a preda spitalele către administrațiile locale? Ar fi fost mai înțelept ca prima dată să fie făcută reforma, iar apoi aplicată descentralizarea. În plus, cum se pot închide anumite spitale din moment ce nu mai sunt în administrarea Ministerului Sănătății? Această analiză trebuia făcută cu mult înainte (de descentralizare – n.r.). Se lucrează pompieristic”, apreciază primarul Klaus Johannis.
Singurul spital transferat în administrarea Consiliului Local Sibiu este cel de Pediatrie, pentru care Ministerul nu a propus măsuri de reformă. Doar că fondurile alocate primului trimestru pentru Spitalul de Pediatrie sunt cu 27% mai mici decât cele necesare. ”Cel mai mult au de suferit cei care au avut un plan bine pus la punct. Cei care nu au așa ceva, merg din aproape în aproape, cu ce primesc de la Casa de asigurări de sănătate, cu ce mai primesc de la Minister. Probabil că și anul acesta se vor face suplimentări și va trece anul în acest mod”, a declarat Johannis. La finele săptămânii trecute, Consiliul Local Sibiu l-a desemnat pe directorul Spitalului de pediatrie pentru a negocia cu CJAS Sibiu alocarea unor fonduri suplimentare. Care nu prea există, deocamdată.
Cât privește desființarea spitalelor din județ, Johannis spune că problema cea mai mare este cea de la Agnita. ”Pentru un pacient de acolo, drumul până la Sibiu înseamnă o oră. Pentru unul din Cisnădie, uneori drumul până la Spitalul clinic județean este mai rapid decât pentru un sibian aflat într-un cartier mărginaș”.
Ministerul Sănătății a decis în această săptămână să impună transformarea spitalelor din Agnita și Cisnădie în cămine de bătrâni și comasarea Spitalului de pneumoftiziologie și a celui de Psihiatrie cu Spitalul clinic județean.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dieter

Acum 13 ani

Trecand peste tema ,,Spitalelor\" as vrea sa semnalez , diplomatia si desteptaciunea lui Herr Klaus de-a iesi la rampa, asa cum face de obicei, periodic pentru a ne ...impresiona pe noi cei care il vom ...REALEGE! Visezi frumos , Klaus! Este liber postul de primar la ...Cairo, nu vrei sa incerci? Exista o autonomie locala, prevazuta de lege, asa ca ce cauta Johanis sa-si bage nasul la Agnita, Cisnadie! Nu v-ati prins ca ,,ce priceput la toate e , ,,EL\"!
Raspunde

@Dieter

Acum 13 ani

Pentru ca prostul daca nu-i fudul nu-i prost destul!
Raspunde

Radu

Acum 13 ani

Ba, banditule, dar cand voi sasii ati pus labele pe MUZEUL BRUKENTHAL, LICEUL BRUKENTHAL, LICEUL PEDAGOGIC, FILARMONICA, ETC., de ce ati lasat sau chiar ati fortat statul roman sa le renoveze si dupa aceea le-ati revendicat? Sau invers nu se pune, atunci cand este in favoarea voastra, a sasilor? ESCROCULE!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus