Joi,
13.06.2024
Ploi Moderate
Acum
21°C

Un muncitor care vopsea un plafon a ajuns la spital in coma dupa ce a cazut de la inaltime

 

Un bărbat de 49 de ani, angajat al unei societăţi din municipiul Sibiu, a ajuns, luni, la spital, în comă, după ce a căzut de la cinci metri înălţime, în timp ce vopsea un plafon, în cazul acestui accident de muncă fiind deschisă o anchetă, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, un angajat al unei societăţi din municipiul Sibiu a căzut, luni, de la înălţime şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Potrivit medicilor, starea bărbatului este gravă, acesta fiind internat în comă, în Secţia Neurochirurgie - ATI.
"La Unitatea de Primiri Urgenţe a fost adus de SMURD un pacient în vârstă de 49 de ani, politraumatizat prin cădere de la înălţime. Bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, cu fractură craniană, un traumatism toracic şi o fractură epifiză distală radius (la mână)", a declarat corespondentului Mediafax Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Potrivit inspectorului şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Mihai Măgdoiu, bărbatul face parte din echipa de întreţinere a societăţii la care lucrează, iar incidentul întruneşte elementele unui accident de muncă şi va fi cercetat ca atare.
"Muncitorul avea sarcina să vopsească un plafon. Pentru a ajunge la acesta, s-a urcat pe un birou şi de acolo a căzut, de la aproximativ cinci metri înălţime. Acest incident este clar un accident de muncă, dar, deocamdată, deoarece nu s-a soldat cu decesul muncitorului, în primele zece zile este sarcina societăţii să facă cercetarea, urmând ca rezultatele anchetei să ne fie transmise spre avizare", a declarat Mihai Măgdoiu.
Potrivit acestuia, se va urmări dacă bărbatul avea aviz de lucru la înălţime şi dacă purta echipament de protecţie în momentul în care îndeplinea sarcina de serviciu.
În funcţie de rezultatele anchetei, se poate ajunge chiar ca persoana care a trasat sarcina de serviciu să fie cercetată penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare a măsurilor necesare prevenirii accidentelor de muncă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus