Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Balerini din Amsterdam, Viena si Chisinau, la premiera spectacolul "Paquita si Carmen", la Sibiu

 

Teatrul de Balet din Sibiu pregăteşte premiera spectacolului "Paquita şi Carmen" de Pavel Rotaru şi Florin Brânduşă, acesta urmând să aducă pe scenă dansatori din Amsterdam, Viena, Chişinău şi Sibiu, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Sibiu, seria spectacolelor din acest an ale Teatrului de Balet va începe cu o premieră.
"Evenimentul îmbină două spectacole de balet într-o singură reprezentaţie, acestea realizând o alăturare reuşită a baletului clasic şi a dansului contemporan. Reprezentaţia poartă titlul «Paquita şi Carmen» şi este pusă în scenă de coregraful Pavel Rotaru şi maestrul de studii Florin Brânduşă. Alături de balerinii corpului de balet sibian, vor evolua pe scenă invitaţi de peste hotare: Seh Yun Kim de la Opera din Amsterdam în rolul Paquita, Alexandru Pilca de la Opera de Stat din Viena şi Cristina Tipirig de la Opera din Chişinău în rolul Carmen", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, spectacolul va avea loc în 25 şi 26 februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Pe de altă parte, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că "în ansamblu Teatrul de Balet este o reuşită în planul cultural al oraşului Sibiu" şi intenţionează să continue susţinerea acestuia.
Potrivit statisticilor, Teatrul de Balet Sibiu a înregistrat, în 2010, o creştere foarte mare a numărului de spectatori, ajungând la 14.000, faţă de 4.900 câţi s-au înregistrat în anul precedent.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus