Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Dezertorii

Şobolanul Napoleon îşi soarbe liniştit ceaiul cu caşcaval, pe verandă, în faţa Hotelului Împăratul Romanilor. Deodată, din lateral stânga, un alt şobolan înmatriculat în Sibiu iese alergând cu ochii mari cât cepele, şi cu limba fluturând a panică. Napoleon îl recunoaşte şi sare de pe şezlong. ”Ho, măi, animalcule! Stăi! Ce-ai păţit?... Ori l-ai văzut pe Băsescu ori eşti constipat rău de tot!...” Şobolanul cu ochii cât cepele se opreşte şi se aruncă pe şezlong, epuizat. ”Frate Napoleon… Vin din dedesupturile holdingului Atlassib. Ei bine, nu îţi pot descrie ce se întâmplă acolo… am un singur cuvânt însă: apocalipsa! Frăţioare… dacă ai şti ce mi-au văzut ochii mei de şobolan de canalizare…. Auzisem şi eu de la alţii că e de mâncare prin dedesupturile holdingului Atlassib, aşa că m-am strecurat printr-o chichiţă contabilă şi am ajuns în balanţa de plăţi, pe partea cu cheltuieli cu materii prime. Frăţioare… plin de caşcaval, brânză, mii de şobolani graşi rostogolinduş-se printre ştampile şi contracte false… Dezmăţ, orgie, printre statui cu figura preşedintelui holdingului… La început mi-a fost ruşine, dar o dată ce prinzi gustul, nu mai poţi scăpa de gemetele de plăcere… Bă, şi aşa cum mă îndesam eu cu arome… Se aude un miorlăit groaznic…. Ne-am oprit toţi şi am simţit un fior pe şira spinării…. Câtvea clipe de încremenire şi tăcere absolută…. Apoi, iar, un miorlăit îngrozitor…. Bătea DNA-ul la uşă! Ne-am… rahat pe noi de frică… Ne-am panicat şi am început să ne călcăm în picioare, încercând să găsim o cale de ieşire. În jurul nostru, foarfeci monstruoase alergau după hârtii şi semnături. Țipete de groază… Şobolani în toată firea care făceau pe ei… Şi apoi, am văzut o lumină venind din lateral dreapta… S-a deschis o uşămare şi, în prag, l-am văzut… Statuia! Statuia în carne şi oase, zeul nostru se pogorâse în dedesupturile holdingului… Alb ca varul, cu ochii pierduţi, cu cămaşa ruptă…. A rămas un minut acolo parcă vrând să ne spună ceva, după care a trântit uşa şi a fugit. Atunci am înţeles ce urma să se întâmple. Am apucat din dinţii foarfecelor câte hârtii am putut şi uite-mă aici…. La poliţie mă opresc. Poate scap cumva… Doamne ajuta!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

esti tare

Acum 13 ani

ma uimesti mereu....foarte bun pamfletul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus