Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Presedintele CSM: Staborul nu poate fi o solutie europeana


Preşedintele CSM, Horaţiu Dumbravă, afirmă că Staborul nu poate fi o soluţie europeană de justiţie şi că instanţele nu vor ţine cont de această instituţie, transmite corespondentul Mediafax.
Horaţiu Dumbravă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Cluj, că instanţele nu vor ţine cont de aceste instituţii de "justiţie paralelă".
"Comunitatea romă a avut acest tip de justiţie paralelă, dar noi avem de discutat în cadrul actual, legal, doar pe baza a ceea ce ne spun Constituţia şi legile. Şi acest Stabor nu are - o spun ca judecător, nu ca membru al CSM - nu are o relevanţă în faţa instanţelor, atunci când instanţele se vor confrunta cu un litigiu. Acest Stabor nu poate fi o soluţie europeană", a spus Dumbravă.
Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă şi fiul său Dorin au inaugurat, luni, la Sibiu, primul Tribunal al romilor din România, unde urmează să se întrunească Staborul romilor şi unde vor fi judecate încălcări ale obiceiurilor şi tradiţiilor etniei.
Florin Cioabă şi fiul său Dorin au explicat că Tribunalul romilor nu se suprapune peste ceea ce se înţelege în mod obişnuit prin această instituţie, iar Staborul nu va face judecăţi paralele cu cele ale justiţiei din România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Gufy

Acum 11 ani

Sunt , anti Staboare , tiganesti! Conform statutului acestuia, tiganii gasiti vinovati trebuie sa pleca din ,,gasca\" si sa se impreuneze cu romanii!!! Este o sfidare adusa romanilor, o nesimtire grasa! Adica romanii sunt ,,locul de detentie\" al tiganilor??? Putem si noi sa ne facem ..Tribunale \" de cartier?? Daca da, atunci vom hotara si noi sa ,,expulzam\" romii din zona!! Ar fi egala, discriminarea!!
Raspunde

eu

Acum 11 ani

inca sunt in cautare de benzina...cativa litri. la pretul de 5 lei, nu-mi permit luxul de a avea multa. promit ca o folosesc cu multa \"atentie\" se poate ca le-am dar mana libera sa faca ce vor. in cativa ani, se vor inmultii mai ceva ca sobolanii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus