Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Amenzi de 3.000 de lei, date de OPC in urma unor controale la magazine de etnobotanice

 Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Sibiu au dat trei amenzi a câte 1.000 de lei în urma unor controale făcute la magazinele din municipiu care comercializează produse etnobotanice, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, în urma primelor controale făcute, săptămâna trecută, la magazinele de etnobotanice din municipiul Sibiu, au fost date sancţiuni contravenţionale doar de către inspectorii OPC.
"În urma controalelor, reprezentanţii instituţiei noastre nu au constatat nereguli şi nu au acordat sancţiuni. Reprezentanţii OPC au aplicat trei sancţiuni contravenţionale pentru deficienţe care intră în sfera lor de competenţă", a declarat, corespondentului Mediafax, Luciana Balteş.
Potrivit directorului OPC Sibiu, Ioan Băra, cele trei sancţiuni au fost date la trei magazine din municipiul Sibiu.
"Din cele cinci magazine cu acest profil care există în municipiul Sibiu, două au fost închise în zilele în care s-au efectuat controalele. La celelalte trei, am descoperit diferite nereguli, motiv pentru care fiecare unitate a fost amendată cu 1.000 de lei", a declarat directorul OPC Sibiu.
Potrivit acestuia, deficienţele constatate au fost etichetarea necorespunzătoare a produselor, lipsa elementelor de identificare şi caracterizare a produselor, neanunţarea corespunzătoare a perioadei de reduceri şi fumatul în incinta societăţii.
De asemenea, inspectorii OPC au oprit temporar de la comercializare 340 de pliculeţe de îngrăşământ care nu aveau notate, în conformitate cu cerinţele UE, modalităţile de utilizare şi conţinutul.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus