Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Gest remarcabil: donatie de 69.827 de euro pentru Spitalul Clinic din partea Japoniei

În timp ce în țara lor natală, lucrurile sunt tot mai grave, o delegație a Japoniei a participat la Sibiu la ceremonia de semnare a Contractului de Grant, pentru donaţia de echipamente medicale, pe care Japonia o va face Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
În baza Contractului de Grant Spitalul Clinic primeşte suma de 69.827 de euro din care se vor achiziţiona echipamente medical pentru mai multe secţii, printre care şi Cardiologie, ORL şi Chirurgie. Spitalul Clinic va achiziţiona aparate precum EKG-uri, defibrilatoare, masă de operaţie, EEG-uri şi endoscoape.  Aparatura va fi distribuită pe secţii în funcţie necesităţi, astfel în unele va fi înlocuită aparatura veche, iar în altele vor fi adăugate piese noi aparatelor deja existente.
 “Ajutorul din partea Japoniei ne bucură mult pentru că ne este foarte necesar. Sperăm să achiziţionăm aceste aparate în decursul anului sau dacă reuşim chiar în această vară. Aparatele sunt necesare nu doar pentru sibieni, ci si pentru bolnavii din judeţele învecinate” a declarat Adrian Şanta, managerul  Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Donaţia este oferită în cadrul Programului de asitenţă nerambursabilă, prin intermediul proiectului “O viaţă mai bună”, oferit de guvernul japonez. În colaborare cu guvernul Japoniei, compania japoneză Takata-Petri din Sibiu va contribui la proiect, prin acoperirea TVA-ului pentru aparatura medicală.
“Există o legătură strânsă între orasul dumneavoastră şi Japonia şi de aceea am decis să ajutăm Sibiul. Acest program pe care noi l-am iniţiat în România din 1998, vizează omul de rând, căruia încearcă să îi ofere şansa unei vieţi mai bune ”  a spus Shin Ogawa, Prim Secretar în cadrul Ambasadei Japoniei în România.
Prim-secretarul a mai adăugat că dezastrul produs în Japonia de cutremurul din 11 martie, nu va împiedica guvernul să ajute în continuare Sibiul şi a muţumit românilor care sprijină în aceste zile poporului japonez.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

9 comentarii

liu

Acum 13 ani

ce chestie, sunt de admirat oamenii astia. Ma intreb daca in situatia actuala cineva din romania are puterea sa refuze contractul asta
Raspunde

mundurukku

Acum 13 ani

\'şi a muţumit românilor care sprijină în aceste zile poporului japonez\' - mai bine lipsa decat asa greseli....altfel laudabila actiunea guvernului japonez
Raspunde

mundurukku

Acum 13 ani

\'şi a muţumit românilor care sprijină în aceste zile poporului japonez\' - mai bine lipsa decat asa greseli....altfel laudabila actiunea guvernului japonez
Raspunde

mircea

Acum 13 ani

Japonezii de fapt nu sunt oameni, sunt niste fiinte mult mai avansate decat noi, dar care au asemanarea fizica cu cea a noastra. E incredibil asa ceva. Ei saracii sunt praf, la pamant, au mii si mii de morti, daune de 200 miliarde de dolari si uite ce mai pot face. Doamne cat mi-as dori sa se gandeaca si in RO macar la jumatate din nivelul JAPONIEI. Pai ei in 2 ani vor fi mai buni decat acum. Va dati seama ce inventii si modificari bune vor iesi din tot dezastrul acesta ? Ii va stimula IARASI sa se autodepaseasca. II INVIDIEZ din toate pdv si ma inclin in fata lor. Asta inseamna a fi condus de un imparat si de a invata din istorie.
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

fara cuvinte!!! nici un roman n-ar fi fost in stare de asa ceva...asta in seamna sa ai cultura, onoare si sa te poti gandi si la altii in afara de tine!!!
Raspunde

octaedru

Acum 13 ani

toate bune si frumoase, dar nu s-au gandit ca romanii nu sunt japonezi, altfel le-ar fi dat echipamentele si nu bani pentru.... evident, echipamente!
Raspunde

un sibian @ octaedru

Acum 13 ani

e mult adevar in ce spui tu...mare greseala sa le dea bani...
Raspunde

maria

Acum 13 ani

Multumim JAPONIA!Sa invatam multe din gestul lor.In plus,acuratetea sumei donate,Noi rotunjim in sus sau in jos sumele de euro dupa cum bate vantul!!!Sa vedem la decontare....
Raspunde

david

Acum 13 ani

Fenomenal acest popor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus