Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Matei Bejenaru aduce la Sibiu ”Proiecte 2008-2010”

Prima zi a lunii aprilie, aduce la Muzeului Naţional Brukenthal expoziţia artistului Matei Bejenaru- „Proiecte 2008-2010”, care cuprinde o selecţie de fotografii şi lucrări video realizate între anii 2008 şi 2010.   Din expoziţie fac parte proiectele „Muncă, memorie, mişcare”- un proiect fotografic de documentare a diferitelor forme ale muncii brute, şi ”Cântece pentru un viitor mai bun”- o instalaţie video pe 2 canale care prezintă două performance-uri corale petrecute la Bucureşti, în cadrul proiectului THE KNOT  (2010) şi la Tate Modern în Londra, în cadrul simpozionului Best Laid Plans (2010).
„Lucrări sunt etape din proiectul mai amplu de investigare a formelor de viaţă şi cunoaştere, pierdute odată cu instaurarea noii ordini politice şi economice în România ultimelor două decenii. Proiectele nu sunt evocări romantic-nostalgice ale perioadei comuniste. Dimensiunea lor politică este pusă în balanţă cu forme poetice“ a spus Matei Bejenaru.
Artistul este o figură emblematică pentru o generaţie de artişti români care s-a lansat în anii ’90, şi al căror demers se află la limita dintre activism cultural şi responsabilitate socială, cu o tendinţă expresă spre permanenţă şi spre modificarea sau îmbunătăţirea ordinii sociale.
Vernisaj va avea loc vineri, 1 aprilie, de la ora 17:00, în Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal. Expoziţia va fi deschisa până la 1 mai 2011. Deschiderea expoziţiei va fi urmată sâmbătă, 2 aprilie de o discuţie informală cu Matei Bejenaru, care va începe la ora 10:00, în spaţiul Galeriei de Artă Contemporană.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus