Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Universitatea ”Lucian Blaga” decerneaza titlul de Doctor Honoris Causa Ernei Hennicot- Schoepges, cea care a ajutat Sibiul sa devina CCE in 2007

 

Femeia care a contribuit decisiv la nominalizarea Sibiului alături Luxemburg la titlul de Capitală culturală europeană în 2007, Erna Hennicot-Schoepges, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Lucian Blaga”. 
Fost ministru al Culturii în Marele Ducat de Luxemburg, actualmente parlamentar european,  Erna Hennicot-Schoepges este așteptată la Sibiu săptămâna viitoare, marți Fetivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa este programată să aibă loc pe 3 mai, de la ora 11:00, în Aula Magna a Universității ”Lucian Blaga”. Cel care va înmâna titlul este directorul Teatrului sibian Radu Stanca, Constantin Chiriac.
Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa a fost hotărâtă în şedinţa Senatului Universităţii Sibiene din data de 7 februarie. Erna Hennicot – Schoepges a mai primit, de asemenea, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Sacred Heart University în 2001 şi din partea Centrului European John E. Dolibois din cadrul Universităţii din Miami în anul 2003. 
Cariera politică  a doamnei Erna Hennicot-Schoepges se remarcă prin contribuţii importante în domeniul culturii şi printr-un bogat portofoliu de activităţi în calitate de membru al Comisiei de Cultură din Parlamentul European în perioada 2004 - 2009. Erna Hennicot – Schoepges ocupă momentan poziţia de Preşedinte al Institutului European pentru Itinerarii Culturale şi al Théâtre du Centaure din Marsilia. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus