Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Si-au luat la revedere de la Consiliul Judetean

 

Directorul Bibliotecii județene Astra, Ion Onuc Nemeș, și Lia Bologa, directoarea Școlii de arte populare și meserii ”Ion Mincu”, au rostit câteva cuvinte de ”la revedere” în fața consilierilor județeni. Cei doi vor fi înlocuiți din funcții la jumătatea lunii iunie, când conducerea celor două instituții va fi preluată de alte două persoane desemnate prin concurs.
 
”Vreau să mă despart printr-un cuvânt de mulțumire și recunoștință. De șapte ani lucrez în această instituție. Dincolo de eleganța cu care ați sprijinit activitatea Bibliotecii Astra, și în plan personal sunt fericit. Pentru tot ceea ce ați făcut pentru instituție vă mulțumesc și mă înclin în fața dumneavoastră a tuturor”, a rostit Nemeș (foto) în fața cadrul ședinței Consiliului Județean.
Președintele Consiliului Județean Sibiu, Martin Bottesch, a arătat că principalul merit al lui Nemeș constă în faptul că, în timpul mandatului său, a reușit ridicarea noului sediu al Bilbiotecii județene.
”Dumneavoastră ne-ați lăudat pentru ce s-a făcut în corpul B, dar fără participarea dumneavoastră acel corp B nu s-ar fi făcut. Este una din marile realizări ale dvs. Din păcate roata timpului merge înainte și nimeni nu o oprește. Vă doresc să aveți aceeași dorință de a lucra intelectual și să aveți sănătatea să faceți acest lucru în continuare”, i-a urat Bottesch.
Atât Nemeș, cât și Lia Bologa, nu mai pot participa la concursul pentru managementul celor două instituții deoarece nu mai îndeplinesc criteriile referitoare la vârstă.
” Aș vrea să mulțumesc și ca membru al Comisie de cultură și ca reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean. Doresc ca succesorul dumneavoastră să promoveze același echilibru în relațiile interinstituționale”, a spus și Christine Manta Klemens.
 
Lia Bologa, un nou cadou: monografia Școlii
 
La retragerea sa din funcție, Lia Bologa a anunțat finalizarea primei monografii a Școlii de artă populară și meserii ”Ion Mincu”. ”Citind-o, veți înțelege efortul meu de a face ceva, de a-mi aduce priceperea și dragostea pentru o instituție de cultură sibiană, care mi-a dat primele cunoștințe în domeniul muzical. Ca și domnul Nemeș, mă simt un favorizat al soartei, pentru că am fost îndrumată să ajung la conducerea acestei instituții unde am fost elevă. După mine aș dori să vină un om care să lucreze cu sufletul, pentru că Școala de Artă e o instituție care presupune o implicare sufletească enormă. Vreau să cred că CJ va acorda și pe viitor atenție acestei instituții”, a spus, în fața consilierilor, Lia Bologa. Și ei i-a mulțumit, la rându-i, Bottesch.  ”Aș dori să aduc mulțumiri și doamnei Lia Bologa pentru priceperea cu care am colaborat. Și poate vom colabora pe alte baze”. Lia Bologa a anunțat faptul că, din toamnă, va lucra în cadrul unui proiect european care are drept tematică menținerea culturii și tradițiilor populare în Balcani. 
”Eu, cu mulți ani înainte, am pus întrebări doamnei directoare, despre rostul acestei Școli. Între timp am aflat și invit consilierii să vadă ce a făcut doamna directoare la noul sediu”, a încheiat consilierul județean Iosif Kober.
Citiți în ediția de luni a Turnul Sfatului mai multe detalii despre concursurile pentru funcția de director a patru instituții culturale importante din Sibiu, precum și despre numele vehiculate pentru aceste posturi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

nicolae T

Acum 11 ani

Felicitari lui Lia Bologa pentru tot ce a facut in favoarea Sibiului. Un mesager cultural deosebit. Viata lunga iti uram
Raspunde

gufanul

Acum 11 ani

Alo!! Alo!! Mai sunt directori de schimbat la serviciile publice ale Consiliului Judetean! O propunere ar fi ...cel de la Salvamont care e un diletant si naiv, tras de sfoara de ,,cine are interese\" !!
Raspunde

o cititoare

Acum 11 ani

un om de inalta clasa. toata stima domnului onuc nemes
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus