Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Parlamentarii sunt liberi migratiei politice. USL vrea sa-i "lege de glie"

Parlamentarii USL susțin un proiect de lege prin care aleșii din Camera Deputaților și Senat să trebuiască să demisioneze din această funcție, în cazul în care părăsesc partidele din care fac parte. O astfel de lege există și se aplică în cazul dezertării primarilor și a consilierilor locali, iar parlamentarii USL doresc ca legea să se aplice și pentru aleșii din executive. ”Avem un proiect pe această idée, așteptăm să vedem dacă și PD-L va vota o astfel de inițiativă”, spune deputatul PNL, Mircea Cazan. Din partea democrat-liberalilor ar fi însă o problemă: nu poți compara activitatea unui parlamentar cu cea a unui primar.        ”Atribuțiile primarului sunt legate de comunitatea locală în proporție de 99%”, susține deputatul PD-L, Raluca Turcan. Nu este convinsă că ar vota o astfel de lege. ”Sunt în general împotriva migrației politice. Dacă ai primit votul și datorită unui partid este imoral să treci la un alt partid. Sunt însă și situații dificile când parlamentarul ajunge în dezacord cu partidul din care face parte, și atunci acesta trebuie să decidă ce face, însă aceste cazuri trebuie tratate cu maximă seriozitate”, a mai declarat parlamentarul PD-L.

În ultimul mandate, din colegiile județului Sibiu, niciun parlamentar nu a ”dezertat” la un alt partid, însă în urmă cu două mandate au existat două astfel de cazuri: Cornel Știrbețși Raluca Turcan au părăsit PNL și s-au înscris în PD-L.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

EMA

Acum 12 ani

Raluca Turcan nu a precat din PNL! impreuna cu alti membrii marcanti Valeriu Stoica, TH Stolojan, GHE. Flutur, C. Boureanu, C. Stirbet au fost dati afara din PNL de Taricianu.
Raspunde

EMA

Acum 12 ani

Raluca Turcan nu a plecat din PNL ci a fost exclusa pe nedrept!!!! E o diferenta.
Raspunde

radu

Acum 12 ani

bine ca o dat-o afara. boureanu, turcan, stoica chiar nu aveau ce sa caute in PNL. Iar moldoveanca asta nici atat. Sunt curios cine o mai voteaza la Sibiu, sau anul viitor candideaza de la Botosani.
Raspunde

Odin

Acum 12 ani

La cata nesimtire au portocalii in ei o sa candideze tot la Sibiu!
Raspunde

membru PNL

Acum 12 ani

sunt membru PNL din 2004, si ma inspaimanta ce se intampla in ultimii ani in acest partid. Dupa ce or dat afara oameni importanti, si s-au aliat fara a ne intreba pe restul membrilor daca suntem de acord cu PSD, acum vin astia care cica ne conduc partidul ca ei nu mai vor sa auda de \"migrari\" intre partide. Pai inclusiv in PNL Sibiu exista \"imigranti\". Sper sa-si revina PNL-ul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus