Duminică,
25.07.2021
Partial Noros
Acum
26°C

Mediesenii au lumina de 3 milioane de euro

Luna trecută a  fost achitată ultima rată a contractului de Reabilitare, Modernizare, Extindere şi Întreţinere a Iluminatului Public din municipiul Mediaş şi satul aparţinător Ighişul Nou, încheiat în anul 2002. 

Valoarea totală a lucrărilor  a fost de 2.928.533 euro, respectiv 14.349.566 lei.

Având în vedere că în acest moment contractul cu S.C. LUXTEN LIGHTING COMPANY S.A. Bucureşti a ajuns la final, municipalitatea lucrează în prezent la întocmirea studiului de oportunitate şi a caietului de sarcini în vederea delegării prin concesiune a Serviciului de Iluminat Public, conform legislaţiei în vigoare.

 „Ne propunem prin noul contract extinderea şi modernizarea iluminatului public prin montarea unor reductoare de tensiune în punctele de aprindere existente. De asemenea, un alt obiectiv important îl constituie reducerea consumului de energie electrică cu 20% şi înlocuirea reţelelor de iluminat public şi a corpurilor de iluminat învechite cu un randament scăzut. Prin acest contract se doreşte totodată executarea unor lucrări de extindere a reţelelor de iluminat public în zonele unde reţeaua de iluminat este inexistentă“, a afirmat primarul Teodor Neamţu.

Ca urmare a derulării acestui proiect, în municipiul Mediaş şi satul aparţinător Ighişul Nou, se va îmbunătăţi sistemului de iluminat public prin creşterea eficienţei acestui sistem. Se urmăreşte obţinerea valorilor minime ai parametrilor lumino tehnici specifici conform standardelor în vigoare, prin folosirea de aparate de iluminat performante cu o distribuţie eficientă şi optimizată a fluxului luminos.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus