Duminică,
14.08.2022
Parțial Noros
Acum
24°C

Cum schimba peisajul chiriilor Turnurile gemene din Sibiu

10 euro pe metru pătrat, fără TVA, chirie, plus alți 3,5 euro pe metru pătrat, tot fără TVA, plată a serviciilor este prețul de la care pornește negocierea chiriilor în viitorul Centru de afaceri din Sibiu, singurul spațiu de birouri categoria A din oraș. Pentru a-și păstra clienții care intenționau să se mute în noile spații, unii proprietari de imobile au renunțat chiar și la chiria pe câteva luni.

Chiar dacă prețurile pot părea, la o primă vedere, destul de ridicate, piața chiriilor din Sibiu resimte, deja, investiția care va fi inaugurată pe 10 august. ”Deja s-a schimbat situația pe piața chiriilor. Firmele mari, cu prestanță, au fost ofertate, iar unele deja au semnat contracte. Oricum, în Sibiu oferta spațiilor de birouri este foarte bogată, în comparație cu cererea. Și lucrurile nu se vor schimba atâta timp cât România nu își va reveni”, crede Bogdan Gicu, președintele filialei sibiene a Uniunii naționale a agenților imobiliari.
Spațiile de birouri din Turnurile gemene sunt închiriate prin intermediul reputatei agenții de real-estate Cushman&Wakefield România. Potrivit informațiilor din piață, prețurile ofertate înaintea oricărei negocieri de către reprezentanții agenției sunt de 10 euro fără TVA pe metru pătrat, chirie. Serviciile asociate unor astfel de spații de birouri costă alți 3,5 euro pe metru pătrat. În plus, cei care închiriază spații în Turnurile gemene vor mai trebui să plătească și consumul de curent și de apă, plus internetul.
Deocamdată, cele 15 niveluri de închiriat în Turnurile gemene nu sunt compartimentate, astfel că firmele care doresc să își regăsească aici sediul vor trebui să închirieze minim 430 de mp (suprafața maximă pe nivel este de peste 510 mp). Pentru firmele mai mici, care mai au răbdare, compartimentarea câtorva niveluri va fi făcută peste aproximativ două luni, în funcție de cerea de pe piață. Din calculele de până acum, compartimentarea câtorva niveluri va crea spații de aproximativ 50 de mp.
Pentru a opri migrarea firmelor importante în noile spații, unii proprietari de imobile au renunțat la chiria pe anul acesta, doar pentru a-și păstra clienții. Metoda aceasta, nu este una nouă în Sibiu, unde există de mult timp unele spații de închiriat, pentru care oferta este ”primul an fără chirie”.

Cifre și date

Inițial, reprezentanții Cushman&Wakefield România au fost de acord cu o întâlnire cu reprezentanții Turnul Sfatului, pentru a prezenta oficial ofertele de închiriere. Ulterior, însă, au amânat întâlnirea sine die. Potrivit datelor publicate de cotidianul Tribuna, suprafața desfășurată a clădirii botezată Centrul de afaceri este de aproximativ 26.000 de mp. Pentru parcări au fost amenajate două niveluri subterane, mai precizează publicația amintită, potrivit căreia, până acum aproximativ două săptămâni, 35% din suprafața disponibilă era deja contractată. Potrivit informațiilor din piață, unele companii puternice cu sediul în Sibiu au reușit să negocieze și chirii de aproximativ nouă euro, cu tot cu TVA, pe metru pătrat.
Lucrările de construcție pentru Turnurile gemene au început în 2007, pe numele societăților Păltiniș Leasing și WK Group, constructorul angajat fiind Concefa. După un an, însă, investiția a fost oprită și mutată pe SC Transcar Internațional SRL, al cărei unic asociat este Octavian Dican, angajat în cadrul Holdingului Atlassib, de unde a și fost inițiat proiectul. Din 2009, finalizarea proiectului a beneficiat de cofinanțare europeană, prin intermediul POR, Axa 4.1, Dezvoltarea durabilã a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanță regională și locală. Lucrarea a fost încredințată prin licitație companiei sibiene Con-A.

Apar spații de birouri în continuare

De câteva zile, pe strada Dr. Ștefan Stâncă au început lucrările la ridicarea unui imobil pentru spații de birouri și comerciale, cu subsol, parter, două etaje și etaj retras. ”O să fie aproximativ 1.000 de mp pentru birouri”, spune Teiu Prâslea Meșter, care alături de soția sa este beneficiarul investiției. El nu a dorit să dezvăluie dacă spațiile pe care le va termina peste patru ani au deja un chiriaș contractat și nici nu vede în deschiderea Centrul de afaceri o concurență care să nu mai lase loc pe piața imobiliară. ”Sibiul este un oraș, totuși, măricel, iar Turnurile gemene nu pot absorbi chiar totul”, apreciază Meșter. Valoarea ințială a investiției de pe str. Dr. Ștefan Stâncă este de 811.000 de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

octogon

Acum 11 ani

\"oferta este foarte bogata in comparatie cu... oferta\"Buna dimineata ! In concluzie cui ii apartin \"tu(r)nurile?
Raspunde

patratel

Acum 11 ani

Pai cui sa apartina- sunt ale lui Carabulea. De ce crezi ca sunt asa ridicate in slavi in tribuna?
Raspunde

@patratel

Acum 11 ani

bai patratel de ***el, cu ce te deranjeaza pe tine, un neica-nimeni? stii, berbecule, ca ziarul respectiv este al omului si, ca atare, poa\' sa publice orice vrea? daca, prin absurd, tac\'to ar avea o gazeta, pai nu era laudat de gazdetarii aia? asa ca ia mai taci nitel, bai patratel de ***el!
Raspunde

@radu

Acum 11 ani

am auzit ca niste tipi abia asteapta sa se pise in g**a ta, dar tot ei zic, plictisiti, ca nu se coboara, totusi, la mintea ta de bibica...si afla, insule, ca nici de portar nu te-ar primi, acolo, nataraule.
Raspunde

harap alb

Acum 11 ani

Poate trece pe acolo un arab cu taromul si face turnurile lui ****** una cu pamantu. Astia care-i tineti partea lu mosneagu cu multi parai,mai treceti pe la scoala si completativa studiile,ca 2-3 clase puteti face si voi.
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

Bai nea \"IP 69.195.136.106\" da ce aparator infocat a lui carabucea esti matale, acum \"pupi\" pentru o marire sau ceva?
Raspunde

Succesuri!

Acum 11 ani

Eu le-am cerut o oferta pentru spatiu de inchiriat. A trecut ceva timp si...nimic. Succes la afaceri!
Raspunde

geo

Acum 11 ani

retardatilor de la 6,7,9(bis),10: acidente genetice se gasasc si\'n lumea oamenilor, cu toate astea, nu uitati ca-i sunteti dator cu o \"scurta\", fie pana, fie dupa inaugurare, ori in lift, ori sprijiniti in clanta...
Raspunde

@12flit

Acum 11 ani

in pantaloni, prostovane!
Raspunde

Ip

Acum 11 ani

Iar a aparut un retardat de la firma ***** care jigneste pe toata lumea,inclusiv pe el.Asta pentru ca cum e stapinu asa e si sluga.Si bineinteles are studii inalte la turnurile lu sefu.
Raspunde

@10 IP88.7.119.109

Acum 11 ani

sa-i sugi degetul, stii tu care, oxiurule...
Raspunde

oxiuru

Acum 11 ani

Se pare ca va lasat sefu al mare sa iesiti din beci,cam tarziu.Sau a trebuit sa invatati alfabetul ca sa puteti scrie aici. Succes in continuare la pupat dosul sefilor. Data viitoare sa va incuie mai la etaj ca tot are spatii libere in turnurile alcatraz.
Raspunde

@oxiuru

Acum 11 ani

esti si cretin, si idiot, si imbecil. sictir, javra!
Raspunde

@5harp alb

Acum 11 ani

bai hara-pule, sa treci pe la spitalul de pe str. dr. bagdazar sa-ti iei rudotelu\' si celelalte leacuri ce ti le-a prescris medicul, poate asa-ti mai revi la conditia de om normal, anormalule...
Raspunde

fiisu lu cara $ulea spataru

Acum 11 ani

Ofticosiilor,stiti doar sa jugniti de aia va are ala pe post de slugi,sau mai bine zis sclavi.Va da drumul din lanturi doar sa scrieti la gazeta si apoi va leaga la loc,nici macar sa va faceti nevoile la toaleta nu aveti voie. Multe succesuri la jupin.
Raspunde

@...spataru ip 88.7.125.63

Acum 11 ani

du-te, bai proasto, si aruncate-n cibin, ori de pe turnurile respective, n-o sa te regrete nimeni, nemernicule! si s-o s***...
Raspunde

@16

Acum 11 ani

tarane
Raspunde

nelu ilici

Acum 11 ani

$ulea caras
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

,,SPER,, ca cei care au comentat,sa nu fie din zona Sibiului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus