Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Ultima zi pentru inscrieri la ULBS. Vezi unde este cea mai mare concurenta

Până în acest moment la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu s-au înscris 3765 de candidaţi, acoperind aproape jumătate din numărul total de locuri scos la concurs.

Facultatea de Medicină, cea de Inginerie, Facultatea de Ştiinţe şi Facultatea de Ştiinţe Economice se numără printre cele mia solicitate în acest an. Viitorii studenţi de la Teologie şi Medicină au şi susţinut primele examene scrise de admitere.

Facultatea de Inginerie are scoase spre ocupare 415 locuri fără taxă, la care se adaugă alte 410 locuri cu taxă şi 75 de locuri la învăţământ la distanţă. Mâine expiră perioada de înscriere şi dosare depuseseră până la această oră 778 de candidaţi pentru cursuri la zi şi 24 la ID.

Facultatea de Ştiinţe are respectiv 222 de locuri bugetate şi 388 de locuri cu taxă. Perioada de înscriere expiră tot mâine şi până în această seară se înscriseseră 454 de candidaţi.

La Litere şi Arte există 358 de candidaţi pentru cele 212 locuri bugetate, 262 de locuri cu taxă şi 75 de locuri la ID.

Cea mai mare concurenţă există însă la Facultatea de Medicină. Nu mai puţin de 644 de candidaţi luptă pentru cele 118 locuri bugetate şi 212 locuri cu taxă.

Printre facultăţile cele mai puţin căutate se numără Jurnalistică – 112 înscrişi, Istoria – 45 candidaţi şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene – 116 înscrişi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

siby

Acum 12 ani

CRED CA SI CELE 3700 SUNT PREA MULTE PENTRU LOCURILE DE MUNCA PE CARE NU LE VOR AVEA ABSOLVENTII. TREBUIE INFIINTATE DIN NOU SCOLILE DE MESERII PTR. CA ACOLO ELEVII INVATA O MESERIE ADEVARATA. NU LA UNIVERSITATI CA SA AJUNGA JURNALISTI DE CARTIER, ISTORICI DE JUDET, POLITICIENI DE COMUNA SAU BIBLIOTECARI LA POPLACA! PACAT CA NIMENI NU SE GANDESTE LA ACEST ASPECT!
Raspunde

callas

Acum 12 ani

industria de facut studenti si absolventi este singura ramura economica care mai functioneaza, nu conteaza ca ceea ce produce sunt majoritate rebuturi fara nici o sansa pe piata, ( ceylonez care invata jurnalistica pe romaneste sa screi unde?, coreian de nord care invata dreptul romanesc sa.l aplice unde?) important este ca profesorii si rudele lor sunt fruntasi la venituri si \"elita\" politica si economica prin relatii isi plaseaza copiii in burse. Este o economie din umbra, fara nici o legatura cu realitatea, cu cerintele pietii, cu proportia fata de restul populatiei, care suge si ultimii bani ai parintilor care isi doresc o viata mai buna pentru odraslele lor.
Raspunde

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 12 ani

lasa ca se angajeaza la takata. nu toti sunt olteni sa caute functii inalte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus