Duminică,
24.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Trei scenarii pentru Medias. Ce vrea Roman?

De ceva vreme, deputatul PD-L, Gheorghe Roman, dă declarații în care își exprimă dorința de a candida la Primăria Mediașului. Locul de primar e ocupat tot de-un pedelist, așa că dacă insistă cu dorința, atunci nu are decât două posibilități: fie renunță, fie candidează independent sau susținut de alt partid. A treia posibilitate, să candideze susținut de PD-L este acum imposibilă. Mai-marii partidului de la Sibiu au anunțat că primarii în funcție vor candida din nou pentru un nou mandat. Președintele organizației municipale Sibiu a PD-L, Cornel Știrbeț, susține că nu există niciun conflict în interiorul organizației Mediaș a partidului, iar Teodor Neamțu va candida pentru un nou mandat de primar. ”Toți primarii în funcție vor candida în continuare și în 2012, iar pentru celelalte localități, unde nu avem primari, vom face sondaje de opinie, pentru ca să desemnăm cei mai buni candidați. (…) La Mediaș, evident vom avea același candidat. (n.r. Legat de Gheorghe Roman) nu am auzit în partid că vrea să candideze, nu știu dacă ceea ce ați vehiculat dumneavoastră este real sau nu, nu s-a exprimat până acum că ar vrea să candieze. Exclud”, a declarat Știrbeț. Gheorghe Roman spune însă altceva. „Cred că m-aş ocupa mult mai bine din funcţia de primar, pentru ca lucrările respective, de apă şi canal, să fie mult mai bine realizate”, este declarația deputatului Gheorghe Roman care au tulburat ultima dată apele din politica medieșeană. Primarul Teodor Neamțu spune însă nu are habar ce l-a apucat pe Roman.”Este democrație, trebuie respectată voința fiecăruia. Dacă asta vrea, asta să facă. Omul își face un plan, are un target, nu pot comenta declarațiile lui. Am de admninistrat un orșa, am atâtea planuri începute, nu mă interesează chestiunile ăstea. E major, e vaccinat, eu le am pe ale mele”, a răspuns primarul Mediașului, Teodor Neamțu.
Și totuși, ce vrea Roman? Există voci care spun că declarațiile deputatului nu sunt altceva decât niște momeli întinse celor din USL, în special lui Viorel Arcaș, președintele PSD Mediaș. E știut faptul că la Mediaș USL nu are un candidat cu șanse reale să câștige primăria. Totuși, pentru a nu-i lăsa să se pregătească în pace, PD-L-iștii ar fi urzit un alt plan. Roman e lăsat să critice primăria și să negocieze pe ascuns cu USL pentru le ”adormi vigilența”. Roman ar fi calul troian care să-i convingă pe aceștia că ar fi dispus să candideze independent la primărie. Independent, susținut de USL Mediaș. ”Nu e un plan realist. USL va trebui să aibă candidat în fiecare municipiu din țară. În concluzie, la Mediaș va trebui propus un candidat”, spun surse din cadrul PSD.
O altă posibilitate ar fi aceea a unor reglări de conturi între oameni de afaceri ai orașului. Despre Gheorghe Roman se spune că este un ”soldat” loial al președintelui organizației, Florin Muntean. Iar între Florin Muntean și directorul Dafora, Gheorghe Călburean ar exista anumite tensiuni. Recentele acuzații ale deputatului la adresa primăriei ar fi îndreptate de fapt înspe Dafora, compania care alături de Gospodărie Comunală se ocupă de drumurile din municipiu. .”Sunt anumite lucruri care pot fi îmbunătăţite, însă pentru acest lucru, în anumite moment, trebuie să fi mai ferm, pentru că societatea care recepţionează lucrarea este a oraşului, managerul este numit de Consiliul Local şi pot fi controlate anumite lucruri. În plus, ai oameni în primărie care pot să monitorizeze şi să verifice lucrările. Lucrurile pot fi simplificate, dacă îţi doreşti cu adevărat”, a spus Roman, iar această declarație, spun unii, ar fi de fapt un semnal către Călburean.
Există și aici un sâmbure de adevăr. La sfârșitul anului trecut, SC Gospodărie Comunală Mediaș s-a aflat într-o situație financiară disperată, fiind aproape de incapacitate de plată. Printre cauze: blocajul financiar dar și faptul că societatea Dafora care nu ar fi achitat către Gospodărie Comunală peste un milion de lei.
Gheorghe Roman și-a dat lui însuși un termen, finalul anului, pentru a se hotărî dacă va candida sau nu la Primăria Mediaș. ”În luna noiembrie voi face un sondaj de opinie real, unul care să nu mă mă perieze și să-mi spună că stau foarte bine. Să-mi spună realitatea. În urma acestui sondaj de opinie mă voi decide ce fac. Dacă o mare parte din populația Mediașului îmi spune că ar fi bbine să candidez la primărie, voi candidez la primărie”, a anunțat Roman.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Emonel

Acum 10 ani

Orasul e varza!! D-l Neamtu nu prea ne-a convins ca se descurca, ba din contra. Din punctul meu de vedere, o perioada slaba a municipiului acest mandat. E vremea schimbarii!
Raspunde

leo

Acum 10 ani

UNUL DIN AMICII MEI A AVUT FATA GRAV BOLNAVA...I-A CERUT AJUTORUL RAHATULUI ASTA DE ROMAN, N-A VRUT BANI , DOAR SA-L PUNA IN CONTACT CU CINE TREBUIE. ROMAN I-A DAT CU FLIT, DESI LA ALEGERI L-A SPRIJINIT...POMANA SE INTOARCE, IAR ROMAN VA PLATI.
Raspunde

titi

Acum 10 ani

Cine-i nea asta, ca nu am auzit de el si nici de activitatea sa din Parlamentul Romaniei?
Raspunde

cetatean de medias

Acum 10 ani

@Emonel....bai Bombonel..varza e capul tau...nu orasul...daca vrei sa construiesti ceva cu siguranta vei sid eranja...dar in final va fii un lucru bun....asta E O REALITATE....si daca nu o pricepi lasate de pareri publice...orasul asta chiar ca s-a miscat..pe vreme de criza....e o chestiune de ochelari de cal sa nu vezi asta...FELICTARI D-le NEAMTU....Eu unul va votez cu cea mai mare incredere ca fac bine....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus