Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Accidentele rutiere intra in top trei cauze de deces in Sibiu

Conform unui studiu al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, între primele trei cauze de deces în judeţul Sibiu s-a strecurat în ultimii ani şi accidentele rutiere. De asemenea, o „creştere galopantă” înregistrează în ultima vreme diabetul zaharat.

Primele trei cauze de deces înregistrate în judeţul Sibiu în ultimii ani sunt: bolile aparatului circulator, tumorile şi accidentele rutiere. Dacă incidenţa bolilor aparatului circulator provocatoare de moarte sunt de 542 la suta de mii de locuitori, incidenţa accidentelor mortale este de „doar”  59 la suta de mii de locuitori.

„Trebuie să acordăm o atenţie deosebită accidentelor rutiere grave care au avut loc în ultima vreme în judeţul nostru” a declarat Adela Morar, directorul adjunct al DSP Sibiu.

Conducerea DSP Sibiu a mai nominalizat şi diabetul printre bolile cu care se luptă serios sibienii. „Înregistrăm o creştere galopantă a cazurilor de diabet zaharat”, a mai declarat Adela Morar.

În ciuda acestor date, starea de sănătate a sibienilor este una în general bună, peste media pe ţară. Spre exemplu, suntem printre puţinele judeţe care înregistrează un spor natural pozitiv. În vreme ce sporul natural în România este de minus 2,2 indici la mia de locuitori, în judeţul Sibiu acesta înregistrează un plus de până la 1,1 indici la mia de locuitori. Judeţul cu cel mai mare spor natural, de 1,1, este Braşovul.

Mortalitatea infantilă în judeţul Sibiu este cuprinsă între 6,0 şi 8,0 în vreme ce natalitatea este cuprinsă între 7,7 şi 8,9 indici la mia de locuitori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 226

Comentarii

2 comentarii

Ion

Acum 12 ani

Cred ca nervii cauzati soferilor din Sibiu cauzeaza o alta sursa de deces in Sibiu. Mai oameni buni, cum este posibil sa lasi in mijlocul pantei de coborare pe Soseaua Alba Iulia o ditamai groapa semnalizata prost?!? Cine verifica acest lucru? Acolo este foarte intens circulat... sa se fi lucrat non-stop! E groaznic sa circuli in Sibiu din cauza gropilor...
Raspunde

un sas

Acum 12 ani

da nea ioane dar si tribuna si turnul sfatului nu scriu nimic de gropile si gunoaiele din sibiu zici ca is ziarele primariei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus