Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Update. Masina cu 43 de kilograme de bijuterii, jefuita pe A1, in drum spre Sibiu

UPDATE

Bijuteriile din aur furate, marţi, în urma unui jaf care a avut loc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti aparţin unei firme din Bucureşti, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, Dănuţ Dinu, a spus că din declaraţiile celor două persoane aflate în maşina atacată rezultă că autovehiculul a fost oprit de trei persoane îmbrăcate în negru, cu măşti pe faţă şi care aveau pistoale.

El a precizat că pe maşina atacatorilor era amplasată o "lampă stroboscopică neagră", asemenea unui girofar. Astfel, atacatorii au făcut semne de oprire autoturismului care transporta bijuteriile din aur, folosind bastoane asemănătoare celor pe care le are Poliţia.

Potrivit unor surse judiciare, bijuteriile aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un turc. Sursele citate au susţinut că aurul nu era asigurat.

Ultimele date ale poliţitilor arată că din maşină au fost furate 22 de kilograme de bijuterii. Iniţial, surse din Poliţie susţineau că maşina era încărcată cu 43 de kilograme de bijuterii, hoţii reuşind să fure 23 de kilograme.

Valorea bijuteriilor furate depăşeşte un milion de euro.

Maşina cu care au fugit persoanele care au jefuit, marţi, un autoturism cu bijuterii pe Autostrada Bucureşti-Piteşti este căutată şi cu un elicopter al MAI, care survolează zona, surse din Poliţie susţinând că 23 de kilograme de bijuterii au fost furate.

Şeful Poliţiei Autostrăzi, comisar-şef Carol Vârna, a declarat că un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) survolează zona pentru găsirea persoanelor care au jefuit un autoturism care transporta bijuterii din aur, transmite Mediafax.
 
Potrivit sursei citate, au fost instituite filtre pe drumuri şi s-a luat legătura cu Poliţiile din Olt, Vâlcea, Dâmboviţa şi Ilfov.
El a precizat că autoturismul plecase din Bucureşti şi se îndrepta spre Sibiu, unde urma să ajungă bijuteriile din aur.
 
Autoturism care transporta bijuteriile din aur era un Volkswagen, o maşină obişnuită, care nu se pretează la astfel de transporturi, a precizat Vârna.
El a spus că în maşina cu valori erau trei persoane şi transportul nu era asigurat cu pază, aşa cum prevede legea în astfel de cazuri.
Surse din Poliţie susţin că maşina era încărcată cu 43 de kilograme de bijuterii, hoţii reuşind să fure 23 de kilograme.
 
"Din primele informaţii jaful a avut loc la kilometrul 83, în maşină erau 43 de kilograme de bijuterii şi au fost furate 23", au precizat sursele citate.
 
Jaful armat a avut loc, marţi dimineaţă, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, autoturismul care transporta bijuterii pentru o firmă fiind oprit de persoane mascate şi înarmate aflate într-un alt autoturism.
 
Autoturismul a fost blocat în trafic de o maşină din care au coborât mai multe persoane cu feţele acoperite şi înarmate. Atacatorii au spart geamurile autoturismului care transporta valori şi au furat bijuteriile. Persoanele aflate în autoturismul atacat nu au fost rănite. Potrivit primelor informaţii, atacatorii ar fi acţionat "la pont".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus