Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
0°C

CSM Sibiu Rugby:"Am fost facuti sa mergem mai departe"

În 15 octombrie va avea loc la Sibiu turul  meciului de baraj dintre CSM Rugby Sibiu și CSU Olimpia București. Returul se va juca în 22 octombrie, iar câștigătoarea va în Divizia Națională. Dacă trece cu bine de baraj, CSM Sibiu se va clasa în primele 16 echipe de rugby ale țării și în cele opt ale Diviziei Naționale. Însă, înainte de baraj, echipa sibiană va juca la Târgoviște, la campionatul de R7, organizat de Federația Română de Rugby. Federația a luat decizia de a face un campionat de rugby în șapte, deoarece acesta va fi unul dintre sporturile Olimpiadei din 2016. Prima bătălie a rugby-iștilor sibieni va fi în data de patru septembrie. Pentru aceștia, calendarul devine din ce în ce mai încărcat, pentru că în 10 septembrie vor juca în optimile Cupei României. Momentan, numele adversarei este încă necunoscut.

CSM Sibiu a fost înființat în anul 1959, sub denumirea de Club Sportiv Muncitoresc Sibiu. Primele sale secții au fost cele de atletism, judo, box, haltere și rugby. Așa cum spune actualul antrenor jucător al CSM Rugby Sibiu, Florin Troancă, în rugby, contrar aparențelor și imaginii din mentalul colectiv, trebuie „să-ți respecți colegul, trebuie să-ți respecți adversarul, încercând să-l depășești prin inteligență, îndemânare, șiretenie… respecți adversarul, marcându-i cât mai multe puncte, așa cum fac neozeelandezii, și încercând să ieși cu fruntea sus de pe teren. În rugby există totdeauna și repriza a treia, nu contează ce se întâmplă pe dreptunghiul acesta verde, apoi între cele două echipe se leagă prietenii. Ce avem de dezbătut, dezbatem doar pe teren”.

De la desființare la baraj de promovare

Traiectoria echipei de rugby a cunoscut urcușuri și coborâșuri, culminând chiar și cu desființarea acesteia. Din 1959 și până în 2002 a avut o evoluție continuă, apoi a urmat perioada din 2002 până în 2004, când a fost o pauză totală la nivel de seniori, dar nu și la junior. În 2004 a avut loc reînscrierea în campionat, iar un an mai târziu s-a jucat și barajul de promovare în Divizia Națională, contra celor de la Sportul Studențesc. Problemele nu s-au oprit aici și, în ciuda faptului căau ieșit învingători din baraj, nu au dispus de fondurile necesare și nici de un lot numeros pentru a juca în în cea de-a doua ligă de rugby a țării. Pe cale de consecință, s-a mai continuat un an în divizia A, după care echipa s-a desființat iarăși. Toate acestea au culminat cu reînfințarea din 2009, când echipa de rugby a jucat și în Cupa României, unde a terminat pe locul doi în grupa de vest. Din 2009 șipână în prezent, echipa participă la Campionatul de Rugby în Șapte Universitar, care se desfășoară în București, înfruntând alte astfel de centre din toată țara.

După multitudinea de probleme cu care s-a confruntat, secția de rugby propune Sibiului și iubitorilor acestui sport o echipă tânără, formată numai și numai din sibieni, la care pun umărul și câțiva „bătrâni”. Media de vârstă este de 18-19 ani, mulți dintre componenții echipei fiind în ultimul an de juniorat.

Noua echipă de Rugby a Sibiului poate fi găsită pe terenul din Valea Aurie, la antrenamente sau meciuri oficiale, dar, pentru că trăim în epoca internetului, unii dintre jucători au realizat și site-ul echipei(www.rugbysibiu.com), locul unde istoria și trecutul se îmbină cu speranța și „foamea” de performanță a tinerilor rugby-iști sibieni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

anonim

Acum 11 ani

multa bafta baeti la meciul de baraj si sa dea bunul Dumnezeu sa si catigati.MULTA BAFTA
Raspunde

SIB

Acum 11 ani

Dintre sporturile de echipa, cele mai vechi traditii in prima divizie le avem la rugby si la handbal, nu la baschet sau fotbal!
Raspunde

csaba

Acum 11 ani

romanii stau bine la suptu pulilor pe echipe. sictir tiganilor. romania = tara tiganilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus