Vineri,
03.12.2021
Innorat
Acum
3°C

Prelungirea bulevardului Mihai Viteazul, inceputa de Lidl

Primii 100 de metri din viitoarea prelungire a bulevardului Mihai Viteazul către intersecția cu DN1 vor fi realizați din banii celor de la Lidl, care vor deschide un magazin la marginea Sibiului. Reprezentanții lanțului comercial au contractat compania sibiană DPC pentru realizarea lucrărilor necesare pentru legătura dintre strada Rahovei și marginea Sibiului, respectiv Valea Săpunului, zona de unde Primăria Șelimbăr va realiza o prelungire a bulevardului Mihai Viteazul cu încă aproape doi kilometri.
”De la intersecția cu strada Rahovei până la Valea Săpunului, lucrarea de realizare a drumului pe patru benzi este achitată de reprezentanții magazinului Lidl. Va fi un drum pe patru benzi, inclusiv cu parcări pe partea dreaptă, lângă sediul Hidroelectrica, deoarece spațiul permite și amenajarea acestora. Pentru Primăria Sibiu, lucrarea va presupune doar montarea unui stâlp de electricitate și amenajarea unor borduri”, spune viceprimarul Sibiului, Virgil Popa. Tot în cadrul lucrări suportate de cei de la Lidl va fi realizat și un sens giratoriu între strada Rahovei și bulevardul Mihai Viteazul.
Potrivit contractului semnat între reprezentanții Lidl România și DPC, lucrările ar urma să se încheie la jumătatea lunii septembrie.

Bulevardul Mihai Viteazul va fi legat de DN1

3,69 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea estimată a contractului de prelungire a bulevardului Mihai Viteazul din Sibiu pe teritoriul comunei Șelimbăr. Planurile Primăriei Șelimbăr prevăd ca în 12 luni, bulevardul să fie prelungit cu aproape doi kilometri, până la intersecția cu DN1.
Noua stradă va avea tot două benzi pe sens, separate de o bandă mediană lată de trei metri, destinată iluminatului public și amenajării de spații verzi. Prelungirea bulevardului va asigura și o alternativă de ieșire din orașul Sibiu spre DN1 cu direcția Veștem, arată reprezentanții Primăriei Șelimbăr, în memoriul tehnic al investiției scoasă la licitație. Practic, traseul viitorului bulevard va fi în continuarea celui existent până în dreptul troiței care marchează bătălia de la 1599. De aici, bulevardul va fi continuat la stânga, în linie dreaptă, până la intersecția cu DN1 (pe lângă sediul Trakia).

Citește mai multe despre viitorul bulevard prelungit pe teritoriul comunei Șelimbăr aici 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

sibianul

Acum 10 ani

de ce nu atragem noi firme straine??? pt ca ii pune sa-si faca si infrastructura pe banii lor.
Raspunde

un cetatean

Acum 10 ani

Multumim LIDL!!! Cu siguranta o sa cumparam de la voi!!! Din pacate partea cu primaria Selimbar n-o sa se intimple nici in 100 de ani nu in 12 luni...nu sunt ei in stare sa faca chestii mai simple...totusi au avut bani sa-i faca primarului iesire la DN1...da stim, a facut-o din bani proprii...
Raspunde

ha,ha

Acum 10 ani

Asta de-i multumeste lui Lidl a scris de de pe IPul firmei Lidl. Doamne mare este gradina ta si multi dobitoci sunt in ea, mai ales ca vine toamna si se apropie culesul!
Raspunde

octogon

Acum 10 ani

va bucurati ca mai vine unul sa va ia banii, chiar daca va face strada, afacerea tot el o face.
Raspunde

@ 3

Acum 10 ani

esti un mare tembel...IP-ul NU este al firmei LIDL...trateaza-te ca e grav!!!
Raspunde

cornel

Acum 10 ani

Primarul Maricuta asfalteaza drumul care trece prin terenurile acolitilor sai sa le ridice valoarea pe banii prostilor din selimbar . Banii fiind publici Ariton il sustine cu toate ca stie si are acte ca Maricuta a deturnat fondurile primariei prin asfaltarea drumului din selimbar si vestem fara licitatie publica .
Raspunde

sibianul

Acum 10 ani

prostilor , se aude prin urbe ca si ariton a luat un teren de la primarul Maricuta unde se asfalteaza terenul a fost furat de la sasii din selimbar
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus