Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Expozitie aniversara a Sectiei germane, la dechiderea noii stagiuni a Teatrului "Radu Stanca"

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu va deschide stagiunea 2011 - 2012 prin organizarea Zilei Porţilor Deschise la Secţia germană a instituţiei, prezentând o expoziţie de fotografii, costume şi materiale publicistice din ultimii 50 de ani, transmite corespondentul Mediafax.

Şeful Secţiei germane a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibu, Anna Neamţu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că stagiunea 2011 - 2012 a instituţiei va debuta cu prezentarea unei premiere a actorilor germani - "Domnul Puntila şi sluga sa Matti" -, în regia Ancăi Bradu, dar şi cu organizarea Zilei Porţilor Deschise.
"Vom avea, în data de 14 septembrie, Ziua Porţilor Deschise la Secţia germană a teatrului. Am încheiat un parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) şi împreună vom organiza această manifestare. Pe lângă premiera spectacolului va avea loc o expoziţie aniversară, de fotografii, costume şi materiale publicistice ale Secţiei germane din ultimii 50 de ani", a spus Anna Neamţu.
Potrivit acesteia, tot în cadrul manifestărilor va fi prezentată şi o carte, care va deveni subiectul unui spectacol care va fi pus în scenă de actorii teatrului, în vara anului viitor.
Anna Neamţu a anunţat că spectacolul cu care Teatrul Naţional "Radu Stanca" îşi deschide noua stagiune este "unul foarte aproape de om şi de latura umană".
"Am lucrat foarte mult la umanitate. Tema principală este singurătatea şi dependenţa şi am vrut să vedem cum se comportă personajul nostru principal faţă de cele două teme", a afirmat Anna Neamţu.
Spectacolul va fi prezentat, în limba germană, cu traducere în limba română, în 14 septembrie, de la ora 19.00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus