Joi,
08.12.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Conferinta Nationala de Medicina Muncii la Sibiu

Societatea Română de Medicină a Muncii, Facultatea de Medicină “Victor Papilian” a Universităţii “Lucian Blaga” şi Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, organizează la Sibiu, în perioada 21 – 24 septembrie, Conferinţa Naţională de Medicină a Muncii.

Tematica conferinţei va cuprinde 5 secţiuni- „Promovarea sănătăţii la locul de muncă”, „Medicina muncii şi corelaţia cu alte discipline”, “Bolile cardiovasculare, ca problemă de sănătate public”, “Managementul riscului în sectorul sanitar” şi “Varia”.

La conferinţă vor participa personalităţi din domeniul Medicinii Muncii din ţara, dar şi din Belgia, Slovenia şi Ungaria.

Medicina muncii este specialitatea medicală care studiază relaţia om-muncă, adaptarea omului la muncă şi adaptarea muncii la persoana care o efectuează. Ea se ocupă cu prevenţia, diagnosticarea şi managementul bolilor profesionale şi a bolilor legate de profesie, a accidentelor de muncă, precum şi cu promovarea sănătăţii şi productivităţii muncitorilor.

Denumirea folosită în Occident pentru această specialitate medicală este cea de Medicină ocupaţională şi de mediu, principalele activităţi fiind orientate spre: promovarea şi menţinerea sănătăţii şi a aptitudinilor de muncă, ameliorarea condiţiilor şi a mediului de muncă, în vederea asigurării sănătăţii şi securităţii în muncă, precum şi spre implementarea unui sistem integrat de management al sănătăţii şi securităţii în muncă, pentru eficientizarea şi controlul activităţilor din domeniul sănătăţii ocupaţionale. Medicina ocupaţională este o disciplină a viitorului şi presupune înţelegerea interrelaţiei dintre muncă şi sănătate, necesitând cunoştinţe temeinice de medicină a muncii, psihologie a muncii, ergonomie, chimie industrială, toxicologie, fizică şi alte domenii.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 22 septembrie, de la ora 9:00, în sala „Aula Magna” a Facultăţii de Medicină „Victor Papilian”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus